Omenaviikon satoa osa 1. Erilainen omenahillo

Pari viikkoa sitten urakoin omenakoreja ja -laatikoita tyhjiksi. Runsasta satoa oli mukava käyttää eri tavoin, joten aloitetaan vaikka tästä: Meillä on pakkasessa vielä  viimevuotista omppohilloa, joka on tehty tällä anopin ohjeella. Nyt, kun mietin omenasadon hyödyntämistä, teki mieli kokeilla jotakin muutakin. Löysin eräästä blogista herkullisen reseptin, joten jos sinulla on aronioita ja omenoita, niin kokeile ihmeessä. Siitä tuli niin hyvää! Ohje on lyhykäisyydessään tällainen:

Omena-aroniahillo

  • 4 l omenalohkoja
  • 1 l aronioita
  • 1 dl vettä
  • 500 g hillosokeria

Seosta keitellään, kunnes omenat ja marjat ovat pehmenneet. Hurautetaan sauvasekoittimella tai sosemyllyllä, lisätään hillosokeri ja keittämistä jatketaan vielä kymmenen minuuttia. Kylläpä on hyvää!

Tein hilloa myös ruusunmarjoista ja omenista.  Hyvää oli sekin, mutta ei voittanut aronioita!

Kuvan purkeissa on molempia herkkuja. Nam nam! Paahtoleivän päälle…slurp! Toivottavasti ehdit vielä ennen talvea kokeilemaan, mutta ellet ehdi, niin ensi syksynä sitten…

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Omenaviikon satoa osa 1. Erilainen omenahillo

  1. Lissu sanoo:

    Ensi kesàn lopussa haluan kokeilla, mikàli saan vierailla teidàn pensaissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s