Pari viikkoa sitten urakoin omenakoreja ja -laatikoita tyhjiksi. Runsasta satoa oli mukava käyttää eri tavoin, joten aloitetaan vaikka tästä: Meillä on pakkasessa vielä viimevuotista omppohilloa, joka on tehty tällä anopin ohjeella. Nyt, kun mietin omenasadon hyödyntämistä, teki mieli kokeilla jotakin muutakin. Löysin eräästä blogista herkullisen reseptin, joten jos sinulla on aronioita ja omenoita, niin kokeile ihmeessä. Siitä tuli niin hyvää! Ohje on lyhykäisyydessään tällainen:
Omena-aroniahillo
- 4 l omenalohkoja
- 1 l aronioita
- 1 dl vettä
- 500 g hillosokeria
Seosta keitellään, kunnes omenat ja marjat ovat pehmenneet. Hurautetaan sauvasekoittimella tai sosemyllyllä, lisätään hillosokeri ja keittämistä jatketaan vielä kymmenen minuuttia. Kylläpä on hyvää!
Tein hilloa myös ruusunmarjoista ja omenista. Hyvää oli sekin, mutta ei voittanut aronioita!
Kuvan purkeissa on molempia herkkuja. Nam nam! Paahtoleivän päälle…slurp! Toivottavasti ehdit vielä ennen talvea kokeilemaan, mutta ellet ehdi, niin ensi syksynä sitten…
Ensi kesàn lopussa haluan kokeilla, mikàli saan vierailla teidàn pensaissa.
Tervetuloa vaan! Voi miten paljon jäi nytkin rastaille noita aronioita.