Etsin porkkanareseptejä ja löysin täältä todellisen herkun. Kylläpä maistui lisäkkeenä pääsiäispöydässä!
Karamellisoidut porkkanat
- 7-8 porkkanaa
- 2-3 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 30 g voita
- ripaus suolaa
Kuori ja paloittele porkkanat. Pane korkeareunaiseen paistinpannuun voi, vesi, sokeri sekä suola ja anna kiehahtaa. Lisää porkkanat ja keittele hiljalleen ilman kantta, kunnes ne ovat kypsiä. Kun melkein kaikki neste on haihtunut, lisää lämpöä ja anna porkkanoiden hiukan ruskistua. Varo kuitenkin polttamasta niitä!
Helppoa ja hyvää. En lisännyt mitään muita mausteita, koko satsi hujahti pääsiäispöydässä tuossa tuokiossa. Siispä teinkin tätä herkkua kolmena päivänä! Mukava tapa käyttää kevätpuolen porkkanat kellarista ennen kesää. Näitä tehdään jatkossakin.
Nam, tänään syödäänkin näitä. – 🙂
Oletko kylvänyt muita kuin tomaatteja vielä?
Tuija, on minulla munakoisoja ja samettiruusuja, joita koulinkin juuri tänään. Kuitenkin vähemmän kuin ennen, onneksi! Täytyy vähän toppuutella…
Porkkanat ovat meidànkin herkkua, timjamin, hunajan ja sinulta saadun rakuunan maustamina.
Rakuunahan se on se paras! Mutta odotellaan nyt ensin kesää tännekin!
Kyllä Rakuuna ilman muuta! Täytyy minunkin tehdä tuollaisia porkkanoita. On unohtunut!
Siinähän se onkin, että aina välillä joku juttu unohtuu…