Karamellisoidut porkkanat

Etsin porkkanareseptejä ja löysin täältä todellisen herkun. Kylläpä maistui lisäkkeenä pääsiäispöydässä!

Karamellisoidut porkkanat

  • 7-8 porkkanaa
  • 2-3 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 30 g voita
  • ripaus suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Pane korkeareunaiseen paistinpannuun voi, vesi, sokeri sekä  suola ja anna kiehahtaa. Lisää porkkanat ja keittele hiljalleen ilman kantta, kunnes ne ovat kypsiä. Kun melkein kaikki neste on haihtunut, lisää lämpöä ja anna porkkanoiden hiukan ruskistua. Varo kuitenkin polttamasta niitä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helppoa ja hyvää. En lisännyt mitään muita mausteita, koko satsi hujahti pääsiäispöydässä tuossa tuokiossa. Siispä teinkin tätä herkkua kolmena päivänä! Mukava tapa käyttää kevätpuolen porkkanat kellarista ennen kesää. Näitä tehdään jatkossakin.

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Karamellisoidut porkkanat

  1. Tuija sanoo:

    Nam, tänään syödäänkin näitä. – 🙂
    Oletko kylvänyt muita kuin tomaatteja vielä?

  2. Lissu sanoo:

    Porkkanat ovat meidànkin herkkua, timjamin, hunajan ja sinulta saadun rakuunan maustamina.

  3. metsätonttu sanoo:

    Kyllä Rakuuna ilman muuta! Täytyy minunkin tehdä tuollaisia porkkanoita. On unohtunut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s