Kuukausimansikka

Olen silloin tällöin kasvattanut siemenistä kuukausimansikkaa. Se on kyllä monivuotinen, mutta kun kasvusto vanhenee, se ränsistyy ja satokin vähenee. Nyt, kun saimme lapsenlapsen, tämä jatkuvasatoinen kasvi tuli taas mieleeni. Kokeilin istuttaa esikasvatetut taimet tänä keväänä mansikkamuoviin ja hyvin ovat siinä menestyneet. Jotakin katetta on hyvä joka tapauksessa käyttää.

Koska kesä on ollut lämmin, taimet ovat puuhistuneet hienosti ja Mikael on jo saanut monta pientä jälkiruokamansikkaa. Juuri sopivan kokoisia pieneen suuhun! Odotan ensi kesää, kun pikkuinen voi mennä etsimään mansikkamummun kasvimaan reunasta mansikoita ihan itse!

Tätä sievää, matalaa hyötykasvia voi hyvin kasvattaa vaikka kukkapenkin reunakasvina. Meillä sitä on kasvanut myös ruukuissa sekä matalissa kukkalaatikoissa. Ruukkujen talvehdittamisesta en muista, mutta taisi olla niin, että siirsin kasvimaalta valmiita taimia aina keväällä uusiin paikkoihin. Kun maahan kuitenkin putoaa marjoja, syntyy myös siementaimia. Muitakin lajeja on, mutta meillä kasvussa on jo vuosia ollut Rügen (Kiitos, Hannah, kirjainneuvosta!) Se ei tee rönsyjä, viihtyy auringossa mutta itää pimeässä. Kypsissä marjoissa maku on hyvä, samanlainen kuin ahomansikassa tai metsämansikkajugurtissa. On mukavaa löytää naposteltavaa pihalta vielä syys-lokakuussakin!

Advertisement
Kategoria(t): Kasvimaa, Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kuukausimansikka

  1. Lissu sanoo:

    Ovat maukkaita, voin todistaa, sillä sain maistaa, kun mummon mussukka ei ollut paikalla.

  2. hannah sanoo:

    saksalainen Y saadaan joko merkeistä tai ¨ ja u eli ü – Rügen – olen ollut ko. saarella ja pikkumansikkakin on tuttu –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s