Sain Leena-ystävän luona kahvitellessani tosi herkullista kuivakakkua. En käsittänyt ollenkaan, mitä siinä oli käytetty mausteena, lähinnä tulivat mieleen suklaamurut. Yllätys oli suuri, kun kuulin, että taikinassa oli murukahvia! Leenan luvalla jaan jälleen ihanan, uuden ohjeen kiertämään.
Leenan murukahvikakku
- 250 g voita
- 250 g sokeria
- 3 munaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl maitoa
- ½ dl pikakahvijauhetta
Huoneenlämmin voi ja sokeri vatkataan, siihen munat yksitellen. Vaniljasokeri ja leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja seos lisätään taikinaan. Seuraavaksi maito ja aivan lopuksi murukahvi, etteivät murut ehdi liueta. Paistetaan (itselläni käytössä 2 l) rengasvuuassa uunin alaosassa kypsäksi, 175 astetta ja noin 40 minuuttia.
Kerroin jo muussa yhteydessä, että vetelen lusikalla kakkutaikinaan aina ”ojan” keskelle, jolloin se nousee uunissa tasaisesti. Myös se, että pitää aluksi vain alalämpöä päällä, on tehokas keino. Kunhan vaan muistaa kääntää uunin tasalämmölle noin 10 minuutin kuluttua…Nämä ovat niksejä jo talouskoulun ajoilta viidenkymmenen vuoden takaa. Joka tapauksessa: Tässä on taas kerran leivonnainen, joka on helppo ja herkullinen , kuitenkin vähän erilainen. Kiitos Leena syksyn suppilovahverokaffeista ja murukahvikakusta!
Kokemuksesta – suosittelen! Namia.
Vanha ohje mainoksesta napattu.
Niin saattaa olla. Itse sain sen Leenalta, joka taas oli saanut sen jotain muualta. Mutta näinhän se menee!
Kiva kun löysin ohjeen netistä, olen yli 20 vuotta sitten tätä tehnyt, mutta olin hukannut oman ohjeeni. Kiitos!
Nyt kokeilen, maistuuko samalta kuin silloin 🙂
Toivottavasti on yhtä hyvää!
Hei,
Onko kokemusta mitä tapahtuu kiertoilmauunin kanssa alalämpö vaiheessa, meidän uunilla alalämpöä ei saa ilman kiertoilmaa päälle 🤷♀️.
Meilläkin on kiertoilmauuni, hyvin on toiminut 30 vuotta. Jos arveluttaa, niin voisikohan vuuan päälle laittaa vaikka leivinpaperin alkuvaiheessa?
Olisi kyllä hyvä, jos kakun ohjeeseen laitettaisiin myös kakkuvuoan litra koko.
Kiitos vinkistä! Täytyypä lisätä kunhan ehdin!
Mittasin vuuat ja kaikki käyttämäni ovat 1½ litran.
Tämän saman reseptin olen saanut äidiltäni. Muistan, että ohje oli ilmeisesti voittanut Milda-margariinin reseptikisan, ainakin lehdessä repäistyssä ohjeessa oli margariinimainos. Itse lisään joskus joukkoon tummaa leivontakaakaota.
Kiva kuulla! Ja varmaan sopii se kaakaokin mukaan. Kiitos kommentista!