Murukahvikakku

Sain Leena-ystävän luona kahvitellessani tosi herkullista kuivakakkua. En käsittänyt ollenkaan, mitä siinä oli käytetty mausteena, lähinnä tulivat mieleen suklaamurut. Yllätys oli suuri, kun kuulin, että taikinassa oli murukahvia! Leenan luvalla jaan jälleen ihanan, uuden ohjeen kiertämään.

Leenan murukahvikakku

  • 250 g voita
  • 250 g sokeria
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl pikakahvijauhetta

Huoneenlämmin voi ja sokeri vatkataan, siihen munat yksitellen. Vaniljasokeri ja leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja seos lisätään taikinaan. Seuraavaksi maito ja aivan lopuksi murukahvi, etteivät murut ehdi liueta. Paistetaan (itselläni  käytössä 2 l) rengasvuuassa uunin alaosassa kypsäksi, 175 astetta ja noin 40 minuuttia.

Kerroin jo muussa yhteydessä, että vetelen lusikalla kakkutaikinaan  aina ”ojan” keskelle, jolloin se nousee uunissa tasaisesti. Myös se, että pitää aluksi vain alalämpöä päällä, on tehokas keino. Kunhan vaan muistaa kääntää uunin tasalämmölle noin 10 minuutin kuluttua…Nämä ovat niksejä jo talouskoulun ajoilta viidenkymmenen vuoden takaa.  Joka tapauksessa: Tässä on taas kerran leivonnainen, joka on helppo ja herkullinen , kuitenkin vähän erilainen. Kiitos Leena syksyn suppilovahverokaffeista ja murukahvikakusta!

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Murukahvikakku

  1. Lissu sanoo:

    Kokemuksesta – suosittelen! Namia.

  2. Tuula sanoo:

    Vanha ohje mainoksesta napattu.

  3. Tiina sanoo:

    Kiva kun löysin ohjeen netistä, olen yli 20 vuotta sitten tätä tehnyt, mutta olin hukannut oman ohjeeni. Kiitos!
    Nyt kokeilen, maistuuko samalta kuin silloin 🙂

  4. Sari sanoo:

    Hei,
    Onko kokemusta mitä tapahtuu kiertoilmauunin kanssa alalämpö vaiheessa, meidän uunilla alalämpöä ei saa ilman kiertoilmaa päälle 🤷‍♀️.

  5. Maisa Jääskeläinen sanoo:

    Olisi kyllä hyvä, jos kakun ohjeeseen laitettaisiin myös kakkuvuoan litra koko.

  6. Tiina sanoo:

    Tämän saman reseptin olen saanut äidiltäni. Muistan, että ohje oli ilmeisesti voittanut Milda-margariinin reseptikisan, ainakin lehdessä repäistyssä ohjeessa oli margariinimainos. Itse lisään joskus joukkoon tummaa leivontakaakaota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s