Murukahvikakku

Sain Leena-ystävän luona kahvitellessani tosi herkullista kuivakakkua. En käsittänyt ollenkaan, mitä siinä oli käytetty mausteena, lähinnä tulivat mieleen suklaamurut. Yllätys oli suuri, kun kuulin, että taikinassa oli murukahvia! Leenan luvalla jaan jälleen ihanan, uuden ohjeen kiertämään.

Leenan murukahvikakku

  • 250 g voita
  • 250 g sokeria
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl pikakahvijauhetta

Huoneenlämmin voi ja sokeri vatkataan, siihen munat yksitellen. Vaniljasokeri ja leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja seos lisätään taikinaan. Seuraavaksi maito ja aivan lopuksi murukahvi, etteivät murut ehdi liueta. Paistetaan suuressa rengasvuuassa uunin alaosassa kypsäksi, 175 astetta ja noin 40 minuuttia.

Kerroin jo muussa yhteydessä, että vetelen lusikalla kakkutaikinaan  aina ”ojan” keskelle, jolloin se nousee uunissa tasaisesti. Myös se, että pitää aluksi vain alalämpöä päällä, on tehokas keino. Kunhan vaan muistaa kääntää uunin tasalämmölle noin 10 minuutin kuluttua…Nämä ovat niksejä jo talouskoulun ajoilta neljänkymmenen vuoden takaa!

Taas kerran leivonnainen, joka on helppo ja herkullinen mutta vähän erilainen. Kiitos Leena syksyn suppilovahverokaffeista ja murukahvikakusta!

Advertisements
Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset, Niksit Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Murukahvikakku

  1. Lissu sanoo:

    Kokemuksesta – suosittelen! Namia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s