Talvea riittää

Ihanasta Lapin lomasta on muistona kimppu keväisiä koivunoksia. Ne puhkesivat hiirenkorville kyllä vauhdikkaasti.” Lapissa kaikki kukkii nopeasti…”

Hiihtolomalla saimme pikkurengin muutamaksi päiväksi mummolaan. Koska hiihtämisestä ei vesikelin vuoksi tullut mitään, kävimme kaksi kertaa kuntosalilla ja uimahallissa, ihan mukavaa toimintaa sekin. Kiva juttu, kun pappa sai apua pihatöihin, tässä autetaan kevättä lapioimalla enimpiä lumia terassilta.

Saskatoonien luona pikkurenki huomasi yhtenä aamuna erikoisen möykyn

joka tarkemmin katsottuna oli yksinäinen kauris. Ovatkohan sen kaverit joutuneet ilveksen ruuaksi? On jotenkin erikoista, että se tuli seuraavana päivänä uudestaan samaan paikkaan makailemaan. Onko aukealla pellolla turvallisempaa olla kuin metsässä? Kyllähän se toki pois hätisteltiin, tuolla alueella kun on aivan liikaa sille sopivia herkkuja.

Olen urakoinut kolmella leipomiskerralla yhteensä 15 kg ruisjauhoja leipäsiksi,

taitaa riittää pitemmäksi aikaa! Onneksi mahtuvat pakkaseen, sillä marjoja on syöty ahkerasti.

Pari viikkoa sitten kylvin hiukan tomaatin siemeniä ja purjot sekä lobeliat. Ne ovat jo hienosti itäneet ja kasvavat nyt viileällä lasikuistilla kasvivalon alla. Tänään jatkoin kahdella uudella tomaattilajikkeella, joten kesä taitaa sittenkin, lumesta huolimatta, kurkistella jossain tuolla melen sopukoissa.

***********************************************************************************

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti