Sakokaivon kunnostus

Asumme taajaman ulkopuolella eikä meillä ole mahdollisuutta liittyä kunnalliseen jätevesijärjestelmään. Asia on hoidettu säädösten mukaisesti kahdella kaksiosaisella sakokaivolla sekä imeytyskentällä, mutta vuosien varrella jälkimmäinen sakokaivo oli mielestämme pikkuhiljaa noussut maasta. Huomasimme sen siitä, että naamioinniksi rakentamamme laudoitus ei enää sopinut paikoilleen, vaikka korjasimmekin sitä muutaman kerran.

Vaarana oli tietenkin se, että putki pompsahtaa irti kaivosta, asialle täytyi siis tehdä jotain. Työ tuntui etukäteen todella ikävältä ja suurelta, mutta kun Jussi-ystävä kävi toteamassa, että varsinainen kaivo ei ollutkaan noussut vaan vain kaulus, tilanne näytti jo huomattavasti helpommalta. Pari viikkoa sitten Matti tuli kaivurinsa kanssa meille ja kyllä homma hoitui näppärästi!

Miten koneella voikaan ottaa noin varovasti ja taitavasti kaivon ympäriltä hiekkaa! Ei ollut vaaraa, että kaulus kaatuisi, vaikka se olikin noussut jo miltei kokonaan pois paikoiltaan. Kaikki kuusi ruuvia, joilla se aikoinaan oli kiinnitetty kaivoon, olivat katkenneet – varmaan ruostuneet. Kun liitoskohta oli harjattu puhtaaksi, kaulus kiinnitettiin tukevasti täkkipulteilla ja ympärille laitettiin solumuovisuojus (teltan makuualusta) suojaamaan sitä, että routainen maa ei osuisi kaulukseen lainkaan.

Lisäavuksi vielä styroxlevy

sitten olikin jo aika täyttää kuoppa. Kun katselin, miten Matti koneen kauhalla tasoitteli hiekkaa millintarkasti, sanoin, että taitaisin uskaltaa vaikka loikoilla maassa ja hän silittäisi poskeani kauhalla – niin tarkkaa ja varmaa tuo työ näytti olevan.

Lopuksi kauhallinen mursketta katekankaan päälle ja homma oli valmis.

Nyt voidaan huokaista helpotuksesta: Etukäteen pelätty työ sujuikin tosi nopsaan, jo aamukahville se oli valmis. Suuret kiitokset työnsä osaavalle Matille!

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s