Tein eilen anopin kaalilaatikkoa ja muistin yhtäkkiä myös kaali-puolukkasalaatin. Voi että tykkään siitä! Mutta miten sekin on kesän aikana päässyt unohtumaan? Niinpä ryhdistäydyin ja jääkaapissa odottelee kulhollinen tuota terveellistä lempiherkkua.
Muistelen kuulleeni joskus, että kaaliraaste tulee aina mehevämpää, kun sen vetelee suikaleiksi juustohöylällä tai terävällä veitsellä. Koneet muka rikkovat solukkoa… No, niin tai näin, meillä kun ei ole kovin montaa ruokailijaa, jolle ruokaa valmistan, niin olen tavakseni ottanut käyttää juustohöylää. (Ensin leikkaan lohkon pois, että pääsen keskemmälle kaalia.)
Sitten vaan runsaasti sokeroitua puolukkasurvosta sekaan, nam! Hunajakin sopisi, mutta kun tuota survosta on meillä aina jääkaapissa, lisään yleensä sitä. (Pakastan puolukat siltään ja teen valmiiksi vasta talven mittaan, tarpeen mukaan. On aina kuin juuri poimituista valmistettua!)
Kaaliraaste on toki kaikille enemmän kuin tuttu juttu, mutta tämä kirjoitus tuli tehtyä vain muistutukseksi sen terveellisyydestä. Täältä voit lukea siitä lisää, mutta nyt, kaali-puolukkasalaattia – olakaa hyvät!