Helppo voileipäkakku Tuc-kekseistä

Saimme synttärikahvilla ystävien luona ihanan makuista voileipäkakkua, jonka ohjeen tietenkin heti emännältä pyysin. Ihan uusi idea itselleni! Se on varmaan ollut jossain lehdessä, Tuc-keksimainoksen yhtedessä. Kun tein koekakun omille vierailleni, muutin hiukan ohjetta ja vieläkin sitä täytyy keventää mutta suurin piirtein näin:

Tuc-lohikakku

  • paketti Tuc Original keksejä, meillä meni hiukan toista pakettia
  • 250 g lämminsavulohta
  • 150 g mätitahnaa tai maun mukaan
  • 1 dl silputtua, tuoretta tilliä
  • 150 g ranskankermaa
  • 4 dl kuohukermaa (meillä 2 dl sekä lisäksi rasia ruohosipulituorejuustoa)
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 liivatetta

Vuoraa noin 30 cm pitkä leipävuoka kelmulla, varmista, että kelmu ylittää reunat noin 5 cm. Sekoita lohi, mätitahna, tilli ja ranskankerma tasaiseksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta sitruunan mehu ja purista siihen liivatteet, sekoita ja valuta ohuena norona kermavaahtoon. Yhdistä seokset keskenään.

Lado vuuan pohjalle 5 keksiä, levitä täytettä päälle noin 1 cm kerros. Jatka, kunnes kaikki täyte on käytetty.

Käännä kelmun reunat kakun päälle ja vie kylmään hyytymään. Tein tämän jo edellisenä päivänä ja seuraavana kumosin kakun tarjolle, otin kelmun varovasti pois ja koska en tykännyt, että keksit näkyivät, levitin päälle kerroksen Koskenlaskija Dippiä. Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä niin, että laitan kerroken lohitäytettä jo ihan alimmaiseksi, sillä kun kakku hyytyneenä kipataan, pinta on oikeastaan valmis.

En jaksanut suunnitella hienoa koristelua, vaan leikkasin päälle pelkästään kylmäsavulohipaloja ja ripottelin tilliä. Tämä on tosi hyvää! Tuota välikerrosta voi jokainen maustaa ja tehdä itselle tutuista ja sopivista aineista, pääpointti on kuitenkin keksien käyttö leivän asemesta. Varmaan tulee tehtyä muulloinkin!

Edit: Nykyinen ohjeeni menee näin:

  • 400 g lämminsavulohta
  • tuoretta tilliä
  • reilusti mätitahnaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • rasia ruohosipulituorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 6 liivatetta
  • 1½ rkl puristettua sitruunamehua
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti