Wanhat tawarat 4: Arkku

Minusta viisi sukupolvea taakse päin elänyt Aapo-vaari oli taitava käsistään. Hänen elämästään olen aikaisemmin kertonut tässä tarinassa. Aapon käsien jäljet näkyvät myös tässä 1800-luvun loppupuolen taidokkain metallivantein koristellussa matka-arkussa, jonka äitini aikoinaan maalasi kirkkaan siniseksi.

 

Taiteilija-tyttäremme ihastui arkkuun ja toivoi sitä itselleen: mahtuisihan sinne mukavasti monenlaisia tarvikkeita ja valmiita taulujakin. Koska väri ei miellyttänyt, alkoi suuri urakka sen poistamiseksi. Sininen oli tiukassa, tunkeutunut jopa syvälle puuhun, mutta maalinpoistoaineen ja raaputusten jälkeen alkoi jo näyttää lupaavalta:

Lopulta, monen päivän työn jälkeen, tyttären oli aika luoda uutta  kalustelakalla ja itse taiteilijaväreistä sekoittamallaan mustalla. Tarkoituksena oli saada arkku jälleen vanhan ja käytetyn näköiseksi ja siinä hän kyllä onnistui hyvin. Puuttuu enää nuppi, josta kannen voi nostaa. Netistä on haku päällä, toivottavasti löytyy mieluinen!

 

Kun ajattelee Aapo-vaaria ja arkun tarinaa Käkisalmen linnasta Keuruulle ja sitä, että siihen on rakennettu salalokerokin, ollaan jälleen tiukasti kiinni wanhassa ajassa. 150 vuotta tästä välistä häviää hetkessä.

Advertisement
Kategoria(t): Wanhat Tawarat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Wanhat tawarat 4: Arkku

  1. Leila sanoo:

    Ei ihme, jos tyttäresi ihastuikin! Vanhat talot ovat täynnä aarteita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s