Lastenlasten nimikkopuut

Kun ensimmäinen lapsenlapsemme, nyt kuusivuotias pikkurenki syntyi, istutimme hänelle oman nimikkopuun. Silloin päädyimme Makedonian mäntyyn, joka onkin menestynyt hyvin ja näyttää tällä hetkellä tältä:

Pikkupiialle ostimme kaksi vuotta sitten jotain naisellista: Pilvikirsikan. Se on myös menestynyt, kunhan jatkossakin muistamme suojata sen kauriilta ja jäniksiltä.

Tässä toissavuotisessa kuvassa pikkupiian puu on kukkamaan keskivaiheilla, valkoisten kukkien takana. Se erottuu huonosti taustan tyrnipensaiden vuoksi, mutta sen lähelle istutamme pian pikkusiskon oman puun,

sillä pikkuisimmalle piialle piti taas keksiä nimikkopuu ja koska pilvikirsikka oli kukkiessaan kaunis ja se selvisi ankarasta toissatalvestakin, valinta oli helppo:

Kunhan routa sulaa, pääsemme istuttamaan senkin alapihan suureen kukkamaahan toisen kirsikan kaveriksi.  Sitten on siskoksilla samanlaiset puut ja meillä ikkunoista runsaasti ihasteltavaa niiden kukkiessa.

Pikkurengin havupuu selviää kyllä varmasti, mutta jos jatkossa kävisi niin huonosti, että pilvikirsikat  jonain talvena kuolisivat, meillä onneksi on varapuut tyttösille: Pikkupiialle tuohituomi ja pikkuisimmalle istutamme kesämmällä Suomi 100- kotikuusen, kunhan taimia saa. On varmaan aikuisena mukava tietää, että mummolassa on oma, täsmälleen yhtä monta vuotta kasvanut puu kuin mitä itsekin on!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lastenlasten nimikkopuut

  1. Leila sanoo:

    Ihania nuo nimikkopuut! Puu on niin tärkeä symboli. Nähdä myös se kasvavääminen, sekä lapsissa että puussa. Hyvää kevättä sinne Teille! Tuomasi ruusu on selviytynyt hyvin ja odotan innolla jos se kukkisi ensi kesänä. Onkohan se sitten Riitanruusu vai joku muu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s