Aina vaan kesäkurpitsoja, kasvu jatkuu ja jatkuu.
Piti siis etsiä uutta ohjetta niiden käyttöön. Ja nyt tärppäsi, olipa tosi hyvää. Meillä tätä on tehty jo kaksi kertaa ja varmaan tehdään vieläkin. Kun paistos saa olla uunissa miedossa lämmössä kauan aikaa, juusto ruskistuu kunnolla ja maku vain paranee. Alkuperäinen ohje löytyi täältä, klik.
Jauheliha-kesäkurpitsavuoka
- 400 g jauhelihaa
- vajaa kilo kesäkurpitsaa
- iso sipuli
- 2-3 valkosipulin kynttä
- purkki yrteillä maustettua tomaattimurskaa
- lihaliemikuutio
- suolaa, mustapippuria
- juustoraastetta
Pilko kesäkurpitsat ja sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit korkeareunaisessa pannussa, lisää kesäkurpitsat, tomaattimurska sekä murennettu lihaliemikuutio tai fondi. Mausta mieleiseksesi. Kesäkurpitsa imee suolan aika hyvin, joten sitä voi olla hiukan reippaamminkin.
Kaada seos voideltuun vuokaan ja lisää päälle juustoraastetta, panin sekaan myös kirsikkatomaattien puolikkaita.
Paista noin 175 asteessa ainakin tunti, tarkkaile juustoa. Peitä paistos, jos se ruskistuu liikaa. Tämä ruoka vain paranee lämmitettäessä.