Hauskaa vappua!

Sitä tähän aikaan keväästä yleensä toivotetaan. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että vapusta ei ainakaan hauska voi tulla, sillä ulkona näyttää tältä:

Linnut etsivät kylmissään siemeniä ja ryynejä ruokintapaikalla. Vihervarpuset ja  -peipot, tiaiset, mustarastaat, punarinnat ja punatulkut selviävät avun turvin, mutta kuoveilla on hankalampaa. Ei ole itselläkään innostusta lähteä edes Keuruun suosittuun vapputapahtumaan, suihkulähteen kraanan avajaisiin. Illalla nimittäin joku kunnan tärkeä henkilö joutuu tarkistamaan altaan pohjan ihan sukeltamalla. Aika kylmä työ tänäkin vuonna! No, ei se ainakaan jäässä ole niin kuin meidän kotilahtemme. En muista olisiko koskaan minun aikanani ollut sellaista vuotta, että lahnaverkkoja ei olisi voinut laittaa ennen vappua. Vähän jo huolestuttaa maanviljelijän tyttärenä tämä kevään viivästyminen, toivottavasti lämmin kesä ja syksy korjaavat satotilanteen.

Vappusima on valmiina ja munkkeja tein eilen

tällä vanhalla, mielestäni ihan parhaalla ohjeella. Ja kookosrasvalla.

Pikkurenki löysi viikko sitten ensimmäisen leskenlehden ja jokunen sinivuokko on avautunut, siinä kevään kukat. Narsissien lehdistä näkyy ehkä sentti, voi surkeus sentään.

Tämä kymmeniä vuosia vanha matkamuisto on nykyisin meillä takan reunalla kaipaavien silmäysten kohteena, sillä esikoinen viettää ehkä parikin seuraavaa vuotta Kööpenhaminassa. Hienoa, että nuoret uskaltavat ottaa reippaasti uusia työhaasteita vastaan, vaikka lähtö haikealta täällä kotipuolessa tuntuukin. Pari vuotta on kuitenkin loppujen lopuksi lyhyt aika.

Mutta nyt ajattelen vain tätä päivää ja kevään juhlaa. Mukavaa vappua kaikille lumesta huolimatta!

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hauskaa vappua!

  1. Nettimartta sanoo:

    Huh huh, oli se aamulla melkoinen näky, kun maa oli kauttaltaan paksusti valkoinen. Onneksi ei tarvinnut lähteä autolla liikkelle, sillä alla oli suvikumit, kuten varmasti meillä useimmilla. Olet tehnyt taatusti maukkaita munkkeja. Vappua!

    • Meillä on vielä talvirenkaat, kun isäntä käy metsäteillä kauempana raivaussahan kanssa. Mutta lumikolat ovat jo varastossa, joten piti portaita lasten kolilla työnnellä!

  2. Anneli Airola sanoo:

    Olenkin eka kertaa blogissasi, tosi kiva blogi sinulla. Talviselta näyttää maisema. Toivottavasti lumet ovat jo sulaneet. Meillä paistaa nyt aurinko. Mukavaa vapun päivää Pihakuiskaajan puutarhasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s