Pääsiäinen on jo aika lähellä, siispä herkkujakin on tehty pakasteeseen. Lampaasta päätin valmistaa jälleen nyhtölammasta, sen ohje löytyy Pirkasta, klik. Koko talo täyttyi siitä ihanasta yrttien ja valkosipulin tuoksusta, joka monen tunnin kypsymisen aikana levisi uunista.
Yhtenä jälkiruokana on aina ollut persikkajäädykettä, jota ohjetta nyt vähän muuntelin. Tämä kuva on aiemmilta vuosilta, mutta sitäkin on nyt valmiina odottamassa.
Uusi kokeilu sen sijaan oli savulohikakku, joka on irtopohjavuuasta irrotettuna ja jäädytettynä vain sulatusta ja koristelua vailla. Tein pohjan voista ja gluteenittomista näkkileipämuruista.
Saaristolaisleipää, helppoa valmistaa.
Ihania pääsiäispullia.
Muutakin toki, kalasta ja kanasta, on tarkoitus tehdä, mutta ihan kaikkea en ole pystynyt suunnittelemaan, kun ruokailijoiden määrä ei ole selvillä. Kuitenkin on mukava edes hiukan valmistautua kevään suureen juhlaan.
Kiersin pesuvälineiden kanssa talon alimman kerroksen ikkunat ulkoa ja sisältä. Väleihin en toki vielä koskenut, mutta kummasti vaikutti, kun kynttilöiden noen sai pois. Seuraava aurinkoinen päivä näyttää paljon aurinkoisemmalta!
Kynttilät, lautasliinat,
jopa tiskirätit…
…ovat meillä pääsiäistä. Mikähän keväthuumaus mummuun on mennyt?
Voi jukra! Teillä taitaa olla ihan sukujuhlat! Kaukanahan pääsiäinen vielä on. Mutta tekeepä mieli kokeilla joitakin sinun resepteistäsi. Kiitos!
Toivottavasti meitä on jälleen monta kasassa. Onhan vapaapäiviäkin monta!
Oi, mitä herkkuja teillä taas nautitaan! Kynttilöistä tulee yllättävän paljon nokea ikkunoihin. Oikein mukavaa kevään jatkoa!
Kiitos, samoin sinne naapurikuntaan!