Persikkajäädyke, pääsiäisen helppo jälkiruoka

Se odottelee jo pakasteessa pääsiäispyhiä! Nam nam. Tätä meillä on tehty varmaan yli kymmenenä pääsiäisenä! On mukavaa, kun sen voi valmistaa pakkaseen jo hyvissä ajoin. Resepti taisi olla kauan, kauan sitten Yhteishyvässä, muistaakseni Eeva-Leena Sariolan (entisen lapsilaulaja Eveliina Pokelan) haastattelun yhteydessä. Hiukan olen hänen ohjettaan muuttanut, meillä tehdään näin:

Persikkajäädyke

  • 2 dl kuohukermaa
  • purkki maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 keltuainen
  • 850 g tölkki persikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, keltuainen ja vaniljasokeri. Hurauta valutetut persikat soseeksi sauvasekottimella ja lisää rahkaseokseen. Tarkista maku: Tarvitaanko vielä sokeria? Vai kirpeyttä? Alkuperäisessä ohjeessa seokseen käskettiin lisätä 1½ dl sokeria (on ehdottomasti liikaa!) ja lakka- tai sitruslikööriä, mutta meillä lisätään sekaan vain hiukan tyrnimehua ja muutama tippa puristettua sitruunamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seos kaadetaan jäädykevuokaan (Tupperwaren iso) tai tavalliseen tai silikoniseen rengaskakkuvuokaan.  Säilytetään pakastimessa, josta se on muistettava ottaa tarjoiluvadille jääkaappiin noin tuntia ennen H-hetkeä. (Huuhtaisen kannellista muovivuokaa pohjapuolelta kuuman vesihanan alla, jonka jälkeen jäädyke irtoaa helposti aluslautaselle.) Sitten vaan koristeita ympärille: Sitruunamelissan oksia, persikka- ja kiiwisiivuja tai pääsiäiskarkkeja – mitä mieleen tulee. Iloista pääsiäistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Persikkajäädyke

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s