Oppituokioita

Suloinen pikkupiikakin täytti jo vuoden. Ainokaisen kakkukynttilän puhalsi kuitenkin isoveli,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

joka juhlien jälkeen sai iloksemme lähteä meille renkipojan hommiin.

Viikko olikin aika opettavainen, sillä perunoiden ja juuresten noston sekä marjaretkien lisäksi hän pääsi tutustumaan sahalaitoksen toimintaan Multian sahalla. Sieltä kun haettiin kuorikatetta iso kuorma. Kamerakin oli reissulla mukana, mutta kuvien ottaminen oli kuulemma unohtunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keuruulle on nyt hätämajoitettu noin sata pakolaista, joten oli juuri oikea aika kertoa Mikaelillekin asiasta. Paikallislehden jutun voit lukea tästä, klik. Keräsimme pipoja, sukkia ja lapasia heille lahoitettavaksi, muutaman lelunkin Mikael halusi antaa. Koska veimme tavarat ihan paikan päälle, näimme myös pakolaislapsia ja asia tuli näin hyvin konkreettiseksi. Tullessa poikkesimme SPR:n kirppiksellä, johon myös veimme myytävää ja ostimme lastenkirjoja ja pikkuisen lelun tuliaisiksi pikkusiskolle. Kun lippaaseenkin oli pudotettu kolikoita,  päivän punaisen ristin oppimäärä oli luullakseni melko hyvin pikkumiehen mielessä.

Lauantaina Keuruun Sähkö juhli sataa vuottaan lastenkonsertin merkeissä. Esiintymässä oli Hevisaurus (klik), johon tutustuimme You Tubessa jo etukäteen, ettei vaan pelottaisi. Papan kanssa siellä sitten sitä menoa ihmettelivät, mummu lähti Haapamäen elokuviin loistokasta Aida-oopperaa katsomaan ja kuuntelemaan. Elämä on valntoja!

Pappakin muisti kuvata!

Mikael on usein kysynyt, koska hän pääsee tutustumaan Keuruun uuteen kirkkoon, vanha kirkko kun kesällä jo katsottiin. Nyt oli sopivasti perhemessu ja Mikkelin päivä, niin arkkienkeli Mikaelin kaiman toivomus vihdoin toteutui. Seuraava kuva on seurakunnan FB-sivulta.

12105829_1033541266678340_3977934330260372292_n

Ja jotta olisi vielä jännempää, sattui niin, että meitä kahta pyydettiin avustamaan kolehdin keruussa.

20151004_111104

Messun jälkeen oli seurakuntakeskuksessa lounas ja sen jälkeen vielä alakerran liikuntasalissa ohjattuja leikkejä pikkuväelle. Kaikkinensa oikein mukava päivä!

20151004_115924

Viikon päätteeksi mietin, että kyllä vaan tällaisella pienellä paikkakunnallakin saa kokea kaikenlaista, jos asioihin paneutuu ja haluaa tapahtumiin osallistua. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana renkipojan oppituokioissa! Elämän eväitä tuli monelta suunnalta.

Advertisement
Kategoria(t): Pikkuväen kanssa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s