Kun värit katosivat

Viime viikolla puuhailinmme isännän kanssa ulkona, kumpikin tahoillamme, iltahämärissä. Olihan vielä kesäaika ja pimeys hiipi pihamaalle vasta ennen seitsemää. Tumma pilvi läheni kaiken aikaa luoteesta ja seurasin mielenkiinnolla sen tuloa. Lunta?

Juuri, kun olin saanut viritettyä pihan tunnelmavalot paikoilleen (ovat valmiudessa), alkoi suloinen, kevyt, miltei kuulumaton rapina: Ensimmäiset lumihiutaleet leijailivat alas tarttuen kiinni kosteisiin omenapuiden lehtiin. Hiljennyin kuuntelemaan Oli ihan pakko.  Kuulinhan kuiskauksia taivaasta.

Tunnelma oli erilainen: salaperäinen, odottava. Jamppa-kissa pyrähteli tuuheassa talviturkissaan, korviaan luimistellen, edestakaisin – sisälle ja ulos.

Lunta leijaili lisää ja sitten tuli sininen hetki.

Aamuun mennessä piha ja sitä ympäröivät pellot  olivat saaneet talvipeiton. Sinne jäivät viimeiset haravoimattomat lehdet ja muutama muu syyskauden työ. Luonto taisi järjestää Riitan puutarhan ja sen emännän talviaikaan. Ainakin muutamaksi päiväksi.

Mutta minne kaikki värit katosivat?

Kategoria(t): Piha ja puutarha. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Kun värit katosivat

 1. Lissu sanoo:

  Ihania kuvia. Kiitos lumisista tunnelmista. Hieman haikeutta kuulen, mutta ymmàrràn. Sinulla on upea uusi alkukuva blogissasi. Tykkààtkò Heineken-oluesta?

 2. Tarja sanoo:

  Pystyin ihan kuvittelemaan tuon hetken kuvauksesi ja kuviesi perusteella! Hieno hetki 🙂 Yö taisi viedä värit mennessään 😦

 3. metsätonttu sanoo:

  Siis sielläkin noin paljon lunta. Kun ei sitä ole Oulussakaan. Hassusti siellä täällä satanut. Toivon että lumi ja jää sulaisi. Salaojani on osin vielä täyttämättä. Kauniita kuvia!

 4. Nettimartta sanoo:

  Lumisade näyttää kuvissasi ihanan tunnelmalliselta. Herkältä.

 5. Lissu sanoo:

  Minà jo kovasti ihmettelinkin sità olut-mainosta. Nyt ei sità enàà này! Nettimaailma on ihmeellinen ja joskus àrsyttàvà.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s