Gluteeniton pizza

Heti kun lunta tuli maahan, yllätti pizzahimo. Koska nuorisoa oli paikalla, tein gluteenittoman version, mikä kyllä hyvin maistuu kaikille. Tällä ohjeella:

Gluteeniton pizza (pellillinen)

  • 2 dl vettä
  • 25g tuorehiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl gluteenitonta jauhoa (käytin 2/3 vaaleaa ja 1/3 tummaa)

Sekoita kaikki aineet sähkövatkaimella hyvin sekaisin ja levitä löysä seos pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 15 minuuttia. Lisää täyte ja paista 225 asteessa vajaa puoli tuntia.

Eilen täytteenä oli alimmaisena oreganolla ja valkosipulisuolalla terästettyä tomaattimurskaa, sitten kinkkurouhetta, ananaspaloja, viimeisien, sisällä kypsyneiden omien tomaattien siivuja, pizzamaustetta ja runsaasti juustoraastetta. Eli sitä, mitä kaapista löytyi. Ja pellillisiä piti tietenkin tehdä kaksi. Meidän viidelle isolle ja yhdelle pienelle.

Koska tomaatteja jäi vielä jonkin verran – eikä niiden maku ainakaan jatkosäilytyksestä parane – pakastin siivut pellillä. Jäisinä ne oli helppo sujauttaa pieniin pussukoihin. Seuraaviin pizzoihin!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s