Vastoinkäymisiä: Ei kaksi ilman kolmatta…

Vaikka jouluaika tänä vuonna jäi kovin lyhyeksi, ehti siihen mahtua yhtä jos toistakin ja vielä kolmattakin…

Heräsin perjantaiyönä siihen, että toinen lonkka oli todella kipeä. Jalkaa ei voinut taivuttaa lainkaan ja hyvää asentoa sai hakea tosissaan. Aamulla linkutin portaat vaivalloisesti alakertaan ja aloin soitella päivystysaikaa. Onneksi tärppäsi ja jo ennen yhdeksää olin terveyskeskuksessa virolaislääkärin tutkittavana: Limapussin tulehdus. Kortisonipiikki kankkuun, tulehduskipulääkettä ja lepoa, siinä saamani hoito-ohjeet. Lepoa? Joulu tulossa?

Päivemmällä esikoinen päätti, että nyt sahataan isin kanssa koivusta pois se ruma, repsottava haara, jonka myrsky repäisi kesällä seitsemän metrin korkeudelta irti. Piankos tuon tekee hyvillä vehkeillä…

Vaan saha mokoma jäi pinteeseen juuri ennen oksan katkeamista. Siellä se roikkui jouluisena koivukoristeena…Välillä käytiin Multialla mummoa tervehtimässä ja taas jatkettiin. Lassoaminen ei onnistunut, olinkin ehdottanut köyden koristelua joulupalloin – jos sekin  jäisi kiinni oksistoon 🙂 Lopulta saha irtosi ja työ hoitui loppuun. Onneksi oksa ei rojahtanut kenenkään päähän. Tämänpäiväinen myrsky olisi tosin saattanut hoitaa koko homman ihan tuulivoimalla!

Nämä kaksi vastoinkäymistä olisivat kyllä mielestäni riittäneet, mutta kolmas ja pahin oli samana päivänä vielä edessä: Perjantai-iltana saunomisen yhteydessä vesi loppui yks kaks. Ei pisaraakaan hanoista! Isännällä shampoo juuri vaahdotettuna hiuksissa, esikoinen hikisenä löylyttelyn jäljiltä. Talossa ei ollut edes juomavettä, vessat voisi vetää vain yhden kerran ja pyhäpäivät koko lähisuvun voimin edessä.  Mummolla naapurissa  sama tilanne (yhteinen vesi), kello  lähes puoli kymmenen illalla ja seuraavana päivänä jouluaatto! Kyllä siinä hikeä pukkasi pintaan meikäläiselle ilman saunaakin. Ihanat naapurit kuitenkin tulivat apuun: Miehet saivat kutsun suihkuun, talousvettä haettiin kanistereilla, vessoihin huuhteluvettä ämpäreissä. Selvisi, että vesipumpun moottori rannassa, lähteen luona, oli kärähtänyt vanhuuttaan. Harmi vaan, mikä ajankohta! Mutta kun asutaan maalla, tutuilta voi saada apua: ammattimiehille soitettiin jo illalla. Aattoaamuna sähkömies hommasi monen mutkan kautta uuden moottorin ja tuli sitä asentamaan. Yhden maissa iltapäivällä selvisi, että moottorin vaihto riitti, vesipumppu toimi joten kuten ja sen uusiminen voitiin jättää väliviikolle (putkimiestä ei nimittäin löydetty jouluajan vuoksi: kaksi matkoilla ja yksi kiersi joulupukkina). Elämä normalisoitui tämän jälkeen hetkessä: Joulusaunat saunottiin, jouluateria valmistui sujuvasti. Harmitti vaan sähkömiehen perheen puolesta: mitäköhän vaimo tuumasi? Häiriintyikö heidänkin jouluaattonsa? Lähetinkin varmuuden vuoksi kotiinviemiseksi tulppaanikimpun vaimon lepyttelyä varten…

Kiitos kaikille auttajille! Ilman apuanne olisimme olleet vesipulassa koko jouluajan!

Lopuksi vielä kuva keittiön ikkunan lumettomasta, poikkeuksellisesta joulumaisemasta muutenkin poikkeuksellisen jouluajan muistoksi. Toivottavasti vuoden kuluttua taas ”jouluaatto on niin herttainen…” (lauantaina en kestänyt  kuunnella sitä laulua…)

Advertisement
Kategoria(t): Koti, Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Vastoinkäymisiä: Ei kaksi ilman kolmatta…

 1. Metsätonttu sanoo:

  Hups! Onpas sattunut kaikkea. Ja joulun alla. Ehkä se kaikki todisti mitä on hyvä naapuruussuhde, valtaisa joululahja! Ajattelin jo senkin, että olette ilman sähköäkin saaneet olla.

 2. Mk sanoo:

  Onneksi kaikki sentään lopuksi kääntyi hyvin päin.
  Toivottavasti sähkökatkot eivät enää pilanneet joulunne viettoa, melkoinen myrsky oli ainnakin näillä kulmilla.
  Leppoisaa loppuvuotta!

  • Mk, meille ei sattunut yhtään sähkökatkoa, suorastaan ihme! Aivan naapurikunnassakin nitä oli. Täytyy tänään lähteä tarkemmin katselemaan, onko esimerkiksi mökillä tullut myrskytuhoja.

 3. Lissu sanoo:

  Johan teille sattui!!! Veden puuttuessa sen merkityksen kyllä ymmärtää. Minä varasin myrskyvaroituksen aikana vettä keittiöön ja vessaan. Onneksi mitään ei sattunut. Kyllä tuo kuva keittiön ikkunastanne on kesäinen. Jokos olet kaivanut siemet esille?

  • Lissu, vettä on kyllä myrskyn vuoksi nyt varastossa meilläkin. Tuli vaan tuo pumppumoottorin hajoaminen niin ”puun takaa” ja omituiseen ajankohtaan…Ja siemeniä en suostu vielä ajattelemaan! Kunhan tuon lonkan saan kunnolla teveeksi, jospa sitten…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s