Joulumuistoja

Vuosi sitten ihailimme koko joulun ajan pientä tonttuvauvaa. Hän sai usein nukkua keskellä keittiön pöytää, me istuimme ympärillä ja vain katselimme tuota ihmettä, ensimmäistä lapsenlasta. Olimme saaneet ikään kuin joululahjaksi uudet nimet: Mummu ja pappa!

Nyt tuosta ajasta on vuosi ja tonttuvauvasta oli kasvanut oikea pikkutonttu. Voi miten meillä kipitettiin paikasta toiseen: kuusen luota sohvan päälle ja keittiön tuoleilta pöytää kohti. Aamupuurona oli  riisipuuroa ja luumusoppaa – tontun mielestä ihan kaikista parasta ruokaa. Sitä oli mukavaa popsia itsekin! ”Mäm-mäm…”

Kun mummin syliin joulusaunan jälkeen tuotiin puettavaksi koivulle tuoksuva, puhdas, lämmin ja vielä märkä tonttulapsi pyyhkeeseen kiedottuna, oli otsalla muistona yksi koivunlehti!

Aattoiltana tonttu sai paketteja. Joulupukki oli jännittävä juttu ja pani miettimään…

Kirjat olivat mieluisia, niitä luettiin monta, monta kertaa joulupyhienkin aikaan.

Värikynät otettiin heti käyttöön, ihmekös tuo. Jos vaikka äidin taiteilijageeneillä on jotakin tekemistä asian kanssa?

Paras lahja taisi kuitenkin olla traktori. Kyllä kummisetä muistaa, mistä pienet pojat tykkäävät, eihän tuosta ajasta ole vielä kuin reilut 30 vuotta. Kaikki mummolan eläimet kyytiin ja menoksi! Brum brum…

Tämä joulu jää mieleemme paitsi vesipulan, eniten kuitenkin lumettomuuden vuoksi. Joulupäivän aamuna aurinko nousi upeasti ruskottaen pakkasyön jälkeen: Järvi oli jäässä, pellot kuurassa. Lunta ei näkynyt eikä näy vieläkään. Joululaulukirkossa jätettiin laulamatta ensimmäinen säkeistö laulusta ”On hanget korkeat nietokset”. Tässäkö kuva myös tulevaisuuden jouluista?

Advertisement
Kategoria(t): Koti, Pikkuväen kanssa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s