Avomaan kurkut alkoivat kasvaa vasta kolmannella yrittämällä. Kylmät yöt alkukesästä ja varisten ahkera vierailu nitistivät pienet taimet useaan kertaan, mutta heinäkuussa vihdoin kurkkurekikin alkoi kukoistaa.
Saadaan taas säilöä omia kurkkuja kuten ennenkin, vaikka aluksi näytti huonolta.
Jos kurkkujen kanssa oli huolia, niin tämä kesä oli papujen kasvatukselle oikea.
Olen kerännyt taittopapuja
jo moneen kertaan, ämpäreittäin,
leikannut päät pois ja pätkinyt suolalla maustettuun veteen kiehautettavaksi. Nyt niitä onkin jo monen monta pussia pakkasessa talvea odottamassa, sillä kaikki pitävät pekonipavuista, joita teen toisinaan lisäkkeeksi. Eikä aina tarvita edes pekonia, pelkkä sulava voinokare keitettyjen papujen päällä on herkkua.
Kun tilli kasvoi huonosti, kylvin vielä juhannuksen jälkeen aukkopaikkoihin papurivin ja hyvä niin! Ohje pekonipapuihin: klik.
Kiitos neuvoosta! Mullon ensimmäästä kertaa papuja, enkä oikee oo tiänny mitä niille vois teherä. Oon muutenki nii laiska ja saamaton ruakapualen kans.
Pavut ovat minullekin olleet vierasta maaperää, mutta vuosi sitten sain maistaa pekonipapuja ensimmäistä kertaa ja se oli sitten menoa!