Sadeongelmia

Olen jo vuosia ollut huolissani siitä, että korkean rakennuksen katolta valuu sadevesiä tuulella pitkin seiniä tuhoten maalia ja lahottaen puuta. Nyt, maalaus-urakan päätteeksi, vihdoin päätimme korjata tilanteen ja pyysimme hommiin tutun, taitavan ja luotettavan, kauan alalla toimineen yrittäjän Haapamäeltä. Talvi jo uhkaili tulollaan ennen kuin hän ehti muilta kiireiltään poikansa kanssa meille,

mutta eipä hätää, kaikki onnistui loistavasti. Joku pelkäsi etukäteen, että rännit ja syöksyputket vaikuttaisivat rakennuksen ulkonäköön huonontavasti, mutta eikö vain istu hyvin ja huomaamattomasti?

Päällimmäinen räystäslautakin oli ihan laho, sillä vesi oli aiemmin valunut tiililtä suoraan sen sisäpuolelle. Onneksi maalasin syksyllä lisää lautaa valmiiksi ja niin sekin asia tuli samalla korjatuksi. Yrittäjä suunnitteli vielä pientä peltireunusta, jolla vika jatkossa saadaan varmasti pois päiväjärjestyksestä, mutta nyt kattotiilet taitavat olla jo liian jäässä ja hauraita työn toteuttamiseksi.

Eikä navetan katollakaan ollut aiemmin sadevesikouruja. Manailin sitä joka kerta mennessäni kanalaan sadesäällä: Ennen kuin ehdin luikahtaa ovesta sisään, niska oli jo ihan märkä.

Sade roiskutti sitä paitsi maasta vettä ja kuraa oven alareunaan ja päällyspanelit lahosivat.

 

Talven mittaan oven eteen muodostui paannetta, joka johti puolestaan siihen, että suojasäällä vesi levisikin navetan sisäpuolelle, betonille. Siinä sitten oli luistinrata valmiina kanalassa kävijälle. Eiköhän tuokin huoli ole nyt vain muisto!

Ja mikä parasta, yrittäjällä sattui olemaan varastossa vanhaa, käytettyä kourua, jonka mielihyvin otimme meille.

Kiitos KJK Pelti Tmi, tavataan taas, jos aihetta ilmenee!

Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s