Joriineille ikioma kukkapenkki

Kellarissa joriinien juurakot ovat säilyneet viimevuosina pääasiassa hyvin. Vain yksi on mädäntynyt, tietenkin se kaunein ja tärkein, nyyh… Mutta aina on sama ongelma: Mihin istuttaisin ne kesäksi? Päätinkin tehdä joriineilleni ikioman kukkapenkin, johon tulee näiden kuningattarien lisäksi vain matalia kesäkukkia, etureunoille. Ajatus syntyi viime syksynä, kun kaivinkone oli meillä hommissa ja nosti maan uumenista suuren kiven. Niitä siirrettiin samaan ryhmään vielä pari muutakin ja jättiläiset jäivät odottamaan talven jälkeen tulevaa lapiomiestä tai -naista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantaina tartuttiin toimeen: Pintanurmikko pois ja maan parannus kompostilla, ostomullalla, entisellä kurpitsojen turpeella ja kanankakalla. Aluetta kiertämään upotettiin reunanauha ja sen viereen mansikkakangassuikale (alle vielä sanomalehtiä lisäkatteeksi).

Kuva0085

Mursketta muovin päälle, niin ruohonleikkurillakin on helppo ajella. Ai kun tuli nätti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikael tykkää hypellä kivien päällä, joten takareuna on vapaana istutusmullasta mutta sorakerros kiertää ryhmää siltäkin suunnalta. No entä ne uudet asukkaat? Ne ovat vasta tässä vaiheessa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusin, viime syksynä vahdokkina saatu keltainen,  on tosin jo pitemmällä, sillä en malttanut odottaa: Panin mukulat jo aiemmin kasvuun, sillä jännitti  tietää, ovatko ne säilyneet. Olivat! Iloiset terveiset Pennalaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siellä ne muutkin heräilevät kevääseen kasvihuoneen lämmössä ja kurkkivat lasin läpi uutta kotiaan. Jospa kivien edessä olisi syksymmällä jotain tosi kaunista silmäniloa omalle väelle ja ohikulkijoille!

 

Kategoria(t): Perennat, Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: Joriineille ikioma kukkapenkki

  1. sinikka sanoo:

    hei ! En malta olla kysymättä, onkohan tämä Pennala jotain vanhaa lajia ? – Sinikka

  2. sinikka sanoo:

    palataan ,,,, !

  3. Hei,

    Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme http://www.avoimetpuutarhat.fi.
    Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
    osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

    Ystävällisin terveisin,
    Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

    • Kiitos kutsusta! Vuosi sitten puutarhamme olikin avoinna teemapäivänä ja väkeä kävi toista sataa. Täytyy miettiä tätä kesää…

      • Hei!

        Mukava kuulla että olet ollut mukana teemapäivässä ja vierailijoita on käynyt runsain määrin! Toivoisimme Sinun osallistuvan teemapäivään uudemman kerran!

        Avoimet puutarhat / Jaana

      • Siirretään nyt ainakin vuodella. Saatanpa hyvinkin lähteä mukaan uudestaan, kokemus oli ihan hyvä ja ennenkaikkea iloinen. Tämän vuoden ajankohta ei käy, kun on jo varattu muuta toimintaa.

  4. Toivottavasti olet mukana taas ensi vuonna!
    Hyvää kevättä!

    Avoimet puutarhat / Jaana

Jätä kommentti