Gluteeniton tiikerikakku

En ole vuosiin muistanut tehdä tiikerikakkua. Kun lähdimme pikkuisimman piian ja pikkurengin yhteisille syntymäpäiville, päätin viedä sinne myös kuivakakun ja lapsista olisi ehkä hauska, että siinä olisi tiikeriraitoja. Kun vielä olin löytänyt tyttärellekin kunnollisen kakkuvuuan, olin innoissani sitä kokeilemaan. Kunnollisella tarkoitan sitä, että en ollenkaan tykkää, kun keskellä nouseva torni on korkeampi kuin reunat! Hauras, vaikkapa perunajauhoista tehty kakku, murtuu helposti, kun sen kippausmatka on liian piktä. Laitan yleensä leivinpaperin valmiin kakun päälle ja käännän sitten yhdessä ritilän kanssa.

Hyvin kakku lähti tästäkin vuuasta irti, vaikka ei olekaan erikoispinnoitetta.

Tiikerikakku

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeia
  • 4 munaa
  • 4 dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl omenamehua tai maitoa
  • lopuksi kolmasosaan taikinasta 1½ rkl kaakaojauhoja ja 1 rkl omenamehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon munat yksitellen. Jos pelkäät juoksettumista – munia on aika monta – niin ripottele aina uuden munan yhteydessä joukkoon hiukan jauhoseosta. Sekoita taikinaan loppu jauhoseos sekä mehu. Ota taikinasta eroon noin kolmasosa, sekoita siihen kaakaojauhot sekä mehu.

Voitele vuoka hyvin, jauhota karkeilla riisijauhoilla. Laita pohjalle ensin vaaleaa taikinaa, sitten kaakaolla värjätty ja viimeksi loppu vaalea taikina.

Tasoita pinta ja nostele haarukalla pohjia myöten muutamasta kohdasta, niin taikinat sekoittuvat raidallisiksi. On aina jännää kurkata valmiista kakusta, millaisia raitoja tuli!

Ennen paistoa (175 astetta/ 40-50 min.) vedän vielä lusikalla pintaan ojaa, niin kakku nousee uunissa tasaisemmin.

Aluksi 25 minuuttia alalämmöllä ja loppu tasalämmöllä.

 

Valmis kuivakakku alkaa irrota reunoista,

mutta tarkista varmuudeksi vielä vaikka hammastikulla: Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Kumoa leivinpaperille varovasti lautasta tai ritilää apuna käyttäen.

 

Tämän kakun koristelin vielä Sacher-kakusta yli jääneellä voi-taloussuklaaseoksella.

Ja olihan siellä sisällä tiikeriraitoja!

 

 

Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Gluteeniton tiikerikakku

  1. sylvi sanoo:

    Hyvältä näyttää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s