Tämä on pika-pika vakioreseptini, jota teen hätävarana tarpeen vaatiessa, marjoja vaihdellen. En muista, mistä aikoinaan olisin ohjeen saanut, mutta hyvin samanoloista olen vuosikymmenien ajan tehnyt myös vehnäjauhoista.
Gluteeniton marjapiirakka
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g voita
- 1½ dl maitoa
- 4½ dl gluteenitonta jauhoa (käytin vaaleaa Jytteä)
- 1½ tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Voi ja maito kiehautetaan, kaadetaan hiukan jäähtyneenä munavaahdon sekaan. Lopuksi leivinjauhe-jauhoseos. (Muukin kuin Jytte sopii hyvin, mutta meillä jauhon on oltava luontaisesti gluteenitonta.) Levitetään leivinpaperin päälle uunipellille (hiukan pienempi koko, ettei tule liian ohut) ja päälle jäisiä marjoja tai omenaa + kanelia. Hillo-nokareet käyvät myös. Hiukan sokeria pintaan, ehkä myös kookoshiutaleita. Paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Sanoisin, että tämä resepti on makea herkku, josta gluteenittoman leivonnan vasta-alkaja voi hyvin startata uudelle uralleen. Piirakka onnistuu aina ja sopii paloiteltuna mainiosti pakastettavaksi. Jos haluaa lisää ekstraa, niin ainahan voi sitten vielä sen vaniljakastikevaahdon vatkata. Mutta omalle väelle tämä on aina maistunut ihan näin!
Kiitos, tätä kokeillaan.
Ole hyvä! Helppo ja nopea.
minkä kokoiseen peltiin tämä ohje on tehty?
Tuon pellin mitat olivat 35×35 senttiä.
https://hellunhulinat.blogspot.com/2018/11/mansikkarahkakakku.html Käytin ohjetta,käy kurkkimassa 🙂 Erittäin toimiva, kiitos siitä!
Kiva kun tykkäsit!
kuinka paljon marjoja pitää varata?
Enpä ole koskaan ajatellut, mutta onko litrassa liikaa? Kun kerran tekee, niin sitten tietää toisella kerralla tarvitaanko lisää. Onnea kokeiluun!