Nopea gluteeniton marjapiirakka

Tämä on pika-pika vakioreseptini, jota teen hätävarana tarpeen vaatiessa, marjoja vaihdellen. En muista, mistä aikoinaan olisin ohjeen saanut, mutta hyvin samanoloista olen vuosikymmenien ajan tehnyt myös vehnäjauhoista.

Gluteeniton marjapiirakka

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 1½ dl maitoa
  • 4½ dl gluteenitonta jauhoa (käytin vaaleaa Jytteä)
  • 1½ tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Voi ja maito kiehautetaan, kaadetaan hiukan jäähtyneenä munavaahdon sekaan. Lopuksi leivinjauhe-jauhoseos. (Muukin kuin Jytte sopii hyvin, mutta meillä jauhon on oltava luontaisesti gluteenitonta.) Levitetään leivinpaperin päälle uunipellille (hiukan pienempi koko, ettei tule liian ohut) ja päälle jäisiä marjoja tai omenaa + kanelia. Hillo-nokareet käyvät myös. Hiukan sokeria pintaan, ehkä myös kookoshiutaleita. Paistetaan 225 asteessa noin 20 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanoisin, että tämä resepti on  makea herkku, josta gluteenittoman leivonnan vasta-alkaja voi hyvin startata uudelle uralleen. Piirakka onnistuu aina ja sopii paloiteltuna mainiosti pakastettavaksi. Jos haluaa lisää ekstraa, niin ainahan voi sitten vielä sen vaniljakastikevaahdon vatkata. Mutta omalle väelle tämä on aina maistunut ihan näin!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Nopea gluteeniton marjapiirakka

  1. Nettimartta sanoo:

    Kiitos, tätä kokeillaan.

  2. Selma sanoo:

    minkä kokoiseen peltiin tämä ohje on tehty?

  3. https://hellunhulinat.blogspot.com/2018/11/mansikkarahkakakku.html Käytin ohjetta,käy kurkkimassa 🙂 Erittäin toimiva, kiitos siitä!

  4. maija74974090 sanoo:

    kuinka paljon marjoja pitää varata?

Jätä kommentti