Olen aiemmin mainostanut maailman parasta raparperipiirakkaa (klik), mutta nyt sanoisin, että tässä on maailman paras omenapiirakka. Eevalle kiitos reseptistä!
Omena-murupiirakka
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset murumaiseksi. Ota erilleen vajaa puolet seoksesta pintamurustelua varten ja lisää loppuosaan
- 2 dl piimää
- 1 muna
Levitä tämä taikinaseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, viipaloi päälle 4-8 omenaa. Happamille omenoille voit halutessasi lisätä hiukan sokeria.
Rahkaseos omenoiden päälle:
- 2 tlk sitruunarahkaa
- 2 munaa
- 2 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan, jos siltä tuntuu
Ripottele jäljellä oleva muruseos omenoiden ja rahkan päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ihanaa, ah NIIN ihanaa…
Jälleen nappaan sinulta reseptin! Kiitos Riitta!
Ole hyvä vaan! Tämä oli kyllä yliveto herkku.
Just laitoin omenapiirakan uuniin ,odotan vain kun otan sen uunista ja pääsen herkuttelemaan . Kiitos hyvästä ohjeesta.
Aih, nam… Meillä tehdään vasta alkuviikosta vieraille, nyt väsään ristiäiskakkua!