Tallikin on siivottu!

En ikinä olisi voinut uskoa, miten rivakasti saimme isännän kanssa eilen tallin kuntoon! Välillä veimme lastin jäteasemalle ja peräkärry on täynnä poltettavaksi tarkoitettuja laudanpaloja, mutta muuten talli näyttää nyt ihan erilaiselta kuin ennen. Vielä eilen aamulla näin:

ja seitsemältä illalla näin:

Lattialla on edelleen betonissa leveät ojat, joita myöten eläinten jätökset valuivat ennen lantalaan. Ne ovat aika hankalia, pitäisi tietenkin joskus täyttää sementillä. Hätäavuksi, selän nitkauttamisen estämiseksi, laitoimme  alle lautoja ja päälle varastoon jätettyjä komeroiden lastulevyseiniä ja ovia. Nyt on tasaista!

Perällä on betoninen syöttökaukalo, jonka saimme hyötykäyttöön panemalla sen päälle vanhan laverivuoteen. Alle jäi tila pitkälle peltitavaralle ja päälle oli kätevää nostaa suksiboksi. Katosta roikkuu lehmän potkuraudassa ja köydessä avoimen puutarhapäivän opaste, joka sekin saa vielä olla uusiokäyttöään odottamassa samoin kuin parkkipaikkamerkit. Jälkimmäisiä on kyllä tarvittu muulloinkin, kun on ollut toukosiunaus tai museoon on tullut suurempi joukko tutustumaan.

Isäntä osti koulun huutokaupasta kolmellakympillä höyläpenkin, joka nyt on siististi omalla paikallaan. Kuvittelen, että tässä huoneessa voisi joskus nikkaroida ihan kuin oikeassa verstaassa. Sementtitiiliseinät kannattaisi kalkita valon lisäämiseksi, mutta nyt oli siivous se tärkein pointti. Kirpparisaappaita on siksi, että pikkuväki ottaa kukin sopivimmat mennessään kanatarhaan. Kanasaappaat siis!

Niin ahkerasti teimme hommia alkuviikosta, että kumpikin unohti tärkeän päivän: Hääpäivän! 46 vuotta on kulunut kesäisestä hääillasta, eikä se koskaan ole aiemmin unohtunut. Mutta täytyy juhlia jälkikäteen, joskus, jos ehditään… Nyt kuitenkin aletaan iloisella mielellä odottaa juhannusta ja sen toivottuja vieraita. Tämän kuvan otin illalla puoli yhdentoista aikaan: Saunan lempeä lämpö ja uinnin viileys iholla, auringon viimeiset säteet järven takana. Suomen suven kauneinta aikaa.

Hyvää juhannusaikaa teillekin!

Advertisement
Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tallikin on siivottu!

  1. sylvi sanoo:

    Olette kyllä ahkeroineen vanhan talon kunnostamisessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s