Tämän päivän puuhastelua

Hui että on kylmä! Tummat pilvet ovat heittäneet jopa lumihiutaleita tänään niskaamme. Ja se viima! Menee tosiaan läpi takistakin. Kuitenkin jotakin on taas saatu aikaan:

Eilen laitoin eteenpäin muutaman oksan suosituksi tulleesta morsiusmyrtistä. Tapanani on uusiokäyttää vanhoja postituksia – älkääpä saajat siis ihmetelkö! Minusta on aika turhaa maksaa uusista, kun esimerkiksi Ifolorin valokuvapaketit ovat todella tukevia.

Verkot on nyt kerätty omenapuiden ja muiden suojattujen pensaiden ympäriltä. Havuissa on vielä huput – maa on roudassa.

Vadelmarivit kävin läpi jo tyttären kanssa ennen vappua – vanhat versot odottavat nyt polttamista multapellolla. Isäntä teki tänään lahojen tilalle uudet rimat tukiin, joten huomenna voimme sitoa kasvuston V-tuentaan. Sitten vielä latvojen leikkaus ja lannoitus – ei ole kovin suuri työ jäljellä!

Leikkasimme hanhikit kauttaaltaan aika mataliksi. Siinä oli urakkaa, sillä pensaita on parikymmentä. Keijuangervosta napsittiin vain latvat.

Tiaiset varailevat pihapuista pesäpaikkoja. Saapa nähdä, käykö taas niin, että kirjosieppo häätää ne tästä punaisesta suosikkikodista. Viimeksi oli melkoinen sota – tintit hävisivät sen silloin!

Kotilahden jäät ovat lähtemässä. Enää  on pieniä lauttoja tuulen kuljetettavaksi. Lahnaverkot odottavat selvimistä ja veneen tappi on hukassa. Että sellaista ongelmaa…

Muutama vuosi sitten rakas Lilli-koiramme jätti meidät. Se uinuu nyt ikiunta pylvästuijien juurella, sinivuokkojen alla. Sinne pääsee kaveriksi joskus myös Lillin hyvä ystävä Katti Kononen…

…joka kuitenkin on vielä jonkinmoisessa kunnossa korkeasta iästään huolimatta. Tänään kuvakierroksella se oli taas seuranani – kuten aina!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Tämän päivän puuhastelua

 1. sylvi ja Sulo sanoo:

  Kovasti olette ahkeroineet puutarhassa ja niinhän sitä keväällä onkin paljon tekemistä.
  Kaunis hauta koirallanne.
  Kissakain niin söpö ja varmasti hyvä seuralainen.

  Mukavaa viikonloppua sinne teille! ♥

 2. Millan sanoo:

  Suloinen kisuli. Puutarhakoriste ja työnjohtaja samassa paketissa 🙂

  • Millan ja Sylvi, kissa on tosiaan suloinen, vaikka on jo 17-vuotias. Se seuraa pihalla hommiamme ja hiiretkin ovat pysyneet loitolla. Varmaan tulee hurja hiirihyökkäys, kun Katti kOnonen lopettaa hommat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s