Punajuuri-possupata

Punajuuripata on maistunut aina kaikille meidän perheessämme. Nyt syksyllä nämäkin juurikkaat ovat mehevimmillään, joten ei kun hommiin!

Punajuuri-possupata

  • 8 suurta punajuurta
  • rasiallinen possun suikalepaistia
  • iso sipuli
  • suolaa, lihaliemikuutio
  • 3 dl makaroneja
  • herkkukurkkuja ja kurkkulientä
  • smetanaa

Kuori ja pilko punajuuret. Ruskista isossa padassa lihat ja sipulit. Lisää punajuuret, suola ja lihaliemikuutio sekä vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Sekoita ja hauduta noin 40 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä makaronit sekaan kypsymään. Kymmenen minuutin kuluttua liemi on imeytynyt makaroneihin, joten jäljellä on enää (halutessasi) etikkakurkkukuutioiden lisääminen. Smetanaa voit myös sekoittaa pataan tai sitten vasta annoslautaselle. Pataruoka vain paranee lämmitettäessä, kannattaa siis tehdä isompi annos. Meillä tämä maistui aina myös lapsille, johtuiko lie punaisista makaroneista…. Edelleenkin se on esikoisen herkkua!

Tällä ohjeella teimme ruokaa Jyväskylässä talouskoulussa vuonna 1969. Nopsaan ovat vuodet kuluneet punajuuripataa haudutellessa.

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s