Punajuuri-possupata

Punajuuripata on maistunut aina kaikille meidän perheessämme. Nyt syksyllä nämäkin juurikkaat ovat mehevimmillään, joten ei kun hommiin!

Punajuuri-possupata

  • 8 suurta punajuurta
  • rasiallinen possun suikalepaistia
  • iso sipuli
  • suolaa, lihaliemikuutio
  • 3 dl makaroneja
  • herkkukurkkuja ja kurkkulientä
  • smetanaa

Kuori ja pilko punajuuret. Ruskista isossa padassa lihat ja sipulit. Lisää punajuuret, suola ja lihaliemikuutio sekä vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Sekoita ja hauduta noin 40 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä makaronit sekaan kypsymään. Kymmenen minuutin kuluttua liemi on imeytynyt makaroneihin, joten jäljellä on enää (halutessasi) etikkakurkkukuutioiden lisääminen. Smetanaa voit myös sekoittaa pataan tai sitten vasta annoslautaselle. Pataruoka vain paranee lämmitettäessä, kannattaa siis tehdä isompi annos. Meillä tämä maistui aina myös lapsille, johtuiko lie punaisista makaroneista…. Edelleenkin se on esikoisen herkkua!

Tällä ohjeella teimme ruokaa Jyväskylässä talouskoulussa vuonna 1969. Nopsaan ovat vuodet kuluneet punajuuripataa haudutellessa.

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti