Ensimmäinen kevätkylvö

Olen perinteisesti laittanut tomaattien siemenet multaan hiihtolomaviikolla. Jopa Lapin hiihtoretkillä multa ja siemenet ovat pari kertaa olleet mukana, kun en halua tästä ajankohdasta poiketa. Tällä viikolla alkoi tämän alueen hiihtoloma eikä perinteistä ole luovuttu.

Ensin lajittelin kaikki kymmenet siemenpussukat: Tomaatit kylvöön heti, sitten eroon ne, jotka esikylvetään keväämmällä. Näihin kuuluvat esimerkiksi kurkut, kesäkurpitsat ja monet kukat. Ja isoon laatikkoon jäivät suorakylvöön tarkoitetut siemenet: Porkkanat, punajuuret, palsternakat, mustajuuret, herneet ja ties mitkä herkut. Niiden aika on vasta toukokuun lopulla eikä kaikkien vielä silloinkaan.

Mutta ne tomaatit sitten. Kolmessa reiällisessä viilipurkissa on multaan piilotettuina monta pientä siementä: Matina (löysin vielä varastoista pussin, vaikka päätin jo jättää tämän lajin), Härän sydän tomaattisoseitta varten ja paras herkku, Gardeners delight -kirsikkatomaatti. Kunhan ne lämpimässä ja kosteassa itävät ja ensimmäiset oikeat lehdet alkavat sirkkalehtien välistä pilkistää, niin koulin taimet erilleen omiin, maitotölkeistä leikattuihin purkkeihinsa. Siihen saakka kurkistelen päivittäin muovin alle kosteutta ja elinolosuhteita tarkkaillen, rakkaudesta multaan.

Alkaa olla kevättä rinnassa tälläkin puutarhamummulla!

Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s