Jo aikoja sitten löysin täältä ohjeen, joka sittemmin on jäänyt ihan lempilisäkkeeksi ruusukaaleista. Tänään meillä tehtiin taas remonttimiesten iloksi näin:
Karamellisoidut ruusukaalit
- ruusukaaleja
- öljyä
- 1-2 rkl juoksevaa hunajaa
- hiukan suolaa
Puhdista ruusukaalit ja keitä suolatussa vedessä noin 7 minuuttia, jonka jälkeen valuta ja halkaise ne puoliksi. Kaada pannulle hiukan öljyä (meillä rypsi-) sekä juoksevaa hunajaa. Kuumenna rauhallisesti, lisää ruusukaalit halkaistu pinta alas päin.
Anna ruskistua muutama minuutti hitaasti ja liikuttelematta, varo kuitenkin palamista! Käännä ja ripottele päälle hiukan (sormi-)suolaa. Ihan hyvää tuli näin talviaikaankin, mutta parastahan tämä lisäke on syksyn tuoreesta sadosta!
nami
Ovat kyllä!