Kesäkurpitsa-porkkanasosekeitto

Nyt, kun meillä on hyvää, eilen itse leivottua ruisleipää, niin seuraksi sopii samettinen sosekeitto. Tällä kertaa näin:

Pilkoin kattilaan kesäkurpitsaa, muutaman porkkanan ja sipulin (purjokin käy erinomaisesti) sekä hiukan suolaa. Lisäsin vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyivät. Kiehuttelin kunnes tuntuivat pehmeiltä, vajaa puoli tuntia. Palastelin sekaan Koskenlaskija-paketin (minulla oli iso, 5 litran kattila) ja ripottelin aromisuolaa. Sekoitin sauvasekoittimella koko hoidon sileäksi ja koska seos tuntui vielä hiukan löysältä, hämmensin kiehuvaan keittoon vaaleaa Maizenaa tarpeelliseksi katsomani määrän. Tarkistin vielä lopuksi maun ja sitten herkkuateria olikin valmiina. Yksinkertaista, oman kasvimaan tuotteista valmistettua, todellista lähiruokaa.

Olen vuosia tehnyt keittoa vain kesäkurpitsasta ja purjosta, nyt kokeilin porkkanaa sekaan ja olipa hyvää! Ei edes ruokakermaa tarvinnut lisätä!

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kesäkurpitsa-porkkanasosekeitto

  1. Sirkku sanoo:

    Kesäkurpitsasatonsa kanssa tuskaileville oiva resepti. Täällä vielä tuskaillaan sadottomuuden kanssa.
    (Aika aikaa kutakin)

    • Sirkku, usein ajattelenkin, että on sinulla varmaan vaikeaa, kun haluaisit elää maalla ja se ei vielä ole mahdollista. Mutta on sitä kesäkurpitsan liikasatoa vielä sinullakin vastassa, kunhan jaksat odotella!

Jätä kommentti