Minä

Tervetuloa sinä, joka eksyit näille sivuille! Olen koulumaailmasta eläköitynyt lastentarhanopettaja, joka vihdoin on toiveammatissaan: mummona. 1990-luvun alussa pääsimme muuttamaan takaisin juurillemme nelosvyöhykkeelle keskeiseen Suomeen, Keuruulle. Pikkukaupunkiin, mutta maaseudun rauhaan. Ympärillä on peltoja, järvi ja puutarha – rakas harrastukseni.  Lapset, poika ja tytär, ovat lentäneet pesästä, mutta loma-aikoina ja usein viikonloppuisin he onneksi tulevat tahoiltaan meitä ilahduttamaan ja auttamaankin.

 Riitan puutarha ja mummolan riepumatto kerooo  asioista, jotka muodostavat  puutarhatarinoiden lisäksi oman elämäni riepumaton. Se on tehty iloista ja suruista, rakkaudesta ja kyynelistä. Kaikesta siitä, mitä ympärilläni on, mitä arjen maustekaapeista löytyy. Pihalla kukkivat kukat ja kasvihuoneessa punoittavat tomaatit. Mummolan ovella pientä tulijaa odottaa aina avoin syli ja (toiveissani) häntä vastaan tulvahtaa lämpimän leivän  tuoksu. Riepumatolla kulkijan kannattaa tepsutella avoimin mielin ja paljain varpain, että jokaisella askeleella voisi tuntea, kuinka lämmin, turvallinen ja pehmeä on mummon muistoista kudottu matto.

Advertisement

16 vastausta artikkeliin: Minä

 1. sinikka sanoo:

  Hei Riitta !

  Harrastan vanhoja daalioita/joriineja ja tuttavani vinkkasi sivuillesi. Niitä on kertynyt jonkun verran, mutta tälläistä ei ole. Nyt kysynkin myytkö näitä tai vaihdatko johonkin toiseen juurakkoon ? Voit jättää viestiä sähköpostiini.
  Terveisin Sinikka

 2. Tarja Dibaja sanoo:

  Etsin jotain kättä pidempää eilen ostetulle viiniköynnösvauvalleni ja osuin sivuillesi. Jäin lukemaan juttuja ja minusta tulee vakikävijä! Ihastuttavaa elämää elätte! t. Tarja

 3. Armi Rassksasov sanoo:

  Ystäväni Sinikka vinkkasi sivuillesi ja oli mielenkiitoista tutustua sinuun ja elämääsi. Löysin kiinnostavia leivonta ohjeita, kokeilen joku päivä niitä, kiitos niistä.

 4. Birgit Tekkala sanoo:

  Kiitos Riitta piimäkakun ohjeesta,on tarpeeseen,kun en enään muistanut kaikkia aineita, terv Birgit

 5. Ansa sanoo:

  Eksyin blogisivuillesi, kun etsin tietoa lehtikaktuksista. Sellaisesta vaaleanpunaisena kukkivasta neidonhovikaktuksesta. Sinulla näyttääkin sellainen olevan. Oletko ottanut siitä pistokkaita kasvuun? Voisin ostaa ensi keväänä, jos olisi. Terveisin ansa.keranen@gmail.com
  Kuopiosta 22.10.2016

 6. Terttu itäsuomesta sanoo:

  Hei! Olen seurannut blogianne ja tiedustelen kun olette kasvattaneet kääpiösametti kukkija kuinka monta tainta pitäisi laittaa vaikka 30 senttiä halkaisijaltaan olevaan ruukkuun. Kääpiösametti kukat ovat minulle uusi tuttavuus.Kiva Blogi!

  • hei Terttu ja kiitos kysymyksestä! Jos taimet ovat tanakoita ja haarottuneita, luulisin, että kolmr riittää hyvin tuon kokoiseen ruukkuun. Enemmänkin olen laittanut, jopa viisi, joskus kun ovat vähän venähtäneet huiskuloiksi. Kasvimaalla meillä on niitä myös ja väli on siellä noin 25 senttiä, aika iso pehko muodostuu yhdestäkin taimesta hyvässä maassa.

 7. Terttu itäsuomesta sanoo:

  Kiitos vastauksesta, hyvää kevään jatkoa.

 8. ripsu sanoo:

  Hei Riitta!
  Täällä on aina poikkeiltava. Hyviä ohjeita ja vinkkejä lueskelemassa 🙂 .
  Lueskelin vuosien takaisia kirjoituksiasi taikinajuuresta. Rohkenen kysyä; liikenisikö siitä minulle alku? Olisi ihana saada vanha juuri, itselläni ei ole siihen mahdollisuutta.
  Vastaa vaikka sähköpostiini.
  YT, Riitta🌻

  • Hei, voisin lähettää kirjeessä kuivattua juurta, jonka sitten liottaisit ja herättäisit. Niinhän se ennenkin tehtiin, että vanhan taikinapytyn reunoille jätettiin taikinaa kuivumaan. Laita osoitteesi minulle g-mailiin. Terveisin Riitta

   ti 29. syysk. 2020 klo 15.08 Riitan puutarha ja mummolan riepumatto ( comment-reply@wordpress.com) kirjoitti:

   >

  • siis riittalehtomaki@gmail.com

   Ei viruksia. http://www.avast.com

   ke 30. syysk. 2020 klo 7.29 Riitta Lehtomäki (riittalehtomaki@gmail.com) kirjoitti:

   > Hei, voisin lähettää kirjeessä kuivattua juurta, jonka sitten liottaisit > ja herättäisit. Niinhän se ennenkin tehtiin, että vanhan > taikinapytyn reunoille jätettiin taikinaa kuivumaan. Laita osoitteesi > minulle g-mailiin. > Terveisin Riitta > > ti 29. syysk. 2020 klo 15.08 Riitan puutarha ja mummolan riepumatto ( > comment-reply@wordpress.com) kirjoitti: > >>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s