Olemme vuosien varrella tehneet liköörejä monista marjoista: Mustaviinimarjasta, mustikasta, aroniasta, lakasta, mesimarjasta, karviaisesta ja vadelmasta. Tässä linkki herkulliseen karviaislikööriin, klik.
Nyt kokeilimme ensimmäistä kertaa kirsikoita, joita tulikin jälleen runsaasti ´”Latvian matala” -kirsikkapuuhun.
Etsin ohjetta ja löysin täältä sellaisen, jossa ei edes siemeniä tarvinnut poistaa. Meillä tehtiin näin:
Kirsikkalikööri
- 500 g kirsikoita
- 500 g sokeria
- 5 dl viinaa, meillä Tallinnan tuliaisena tuotu Viru valge
Laita kirsikat ja sokeri kannelliseen lasitölkkiin, kaada päälle alkoholi. Jätä huoneen lämpöön tekeytymään kahdeksi kuukaudeksi, sekoita tai ravistele välillä sokerin sulamiseksi. Meillä purkki oli keittiön työpöydän nurkassa, kaukana ikkunan valosta.
Kun kaksi kuukautta on kulunut, siivilöi kirsikat pois ja pullota likööri. Ylennsä maku on tässä vaiheessa aivan raaka, mutta ihmeekseni tämä likööri oli jo heti tosi hyvää! Voihan toki olla, että maku vielä pyöristyy ja paranee, se selviää vasta joulun maissa. Kippis!
P.S, Mustikkalikööriä olen tehnyt myös pakastetuista marjoista eli eiköhän tämäkin onnistu, jos joku haluaa kokeilla!