Syysloman touhuja

Saimme iloksemme pikkurengin viikoksi lomailemaan ja auttamaan. Tästä kuvasta on jo kymmenen vuotta, silloin pikkuinen pääsi vielä kyytiin vaahteranlehtien sekaan. Eipä ole vaahteraakaan enää pihapiirissä – onneksi – ja pieni pojanpallero on nyt mummia pidempi.

Paksuimmat lehtimassat huristeltiin pienemmäksi silpuksi, matojen ruuaksi.

Vain pihatiet haravoitiin.

Kasvihuone sai talvipeiton – pitkästä pojasta oli tässäkin työssä suuri apu.

Odotetuinta oli varmaan se, että pappa opetti pikkurengille ison traktorin ajamista. Samalla rantasaunallekin saatiin kuljetettua polttopuita ensi kesää varten.

Uimahallissa järjestettiin peuhupäivä sekä Wibit-rata, joka on tässä Keuruun sivustoilta lainatussa kuvassa. Olipas kivaa!

Sieniä kerättiin heti lomaviikon alkajaisiksi kaksi ämpärillistä.

Kanala on nyt tyhjillään ja päätimme purkaa kattoverkon talveksi kokonaan pois. Siihen kertyy lunta, joka venyttää verkkoa.

Perjantaina lomalaisia tuli lisää ja koska satoi koko päivän, lähdimme jälleen uimahalliin. Lauantaina oli onneksi hyvä sää ja sienimetsä kutsui koko sakkia. Voi tätä suppilovahveroiden paljoutta! Minne tuossa jalkansa asettaisi, ettei tallaisi päälle.

Lapsilla oli pienemmät ämpärit

ja kaikki täyttyivät. Yhteinen saalis päätettiin kuvata, mutta tuonkin jälkeen löysimme vielä lisää niin, että kaikki astiat olivat kukkuroillaan.

Meillä vanhoilla oli jälleen laatuaikaa pikkuväen kanssa ja mummolan ruuat maistuivat. Ohrapuuro ja karpalosoppa – siinä vasta perinneherkku! Ja syötiinhän me laskiaispulliakin, mikä oli lasten mielestä kyllä aika erikoista 🙂

Nyt alkaa taas arki ja vanhoille on tiedossa rokotuksia sekä terveystarkastuksia. Toivottavasti mitään yllätyksiä ei siltä rintamalta löydy. Mutta jos talvi ei vielä tule, mieli tekee metsäretkille sienikorin kanssa.

Ehkä joku ystävä on vielä suppiksia vailla, vaikka itse emme niitä tarvitsekaan. Eilen seurana oli tuttavien kautta järjestynyt ukrainalaispariskunta. Odotettu retki heille ja iloinen tapahtuma myös meille. Ja sieniä – niitähän löytyi!

Advertisement
Kategoria(t): Pikkuväen kanssa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s