Parantava kivi

Viime marraskuussa paikallislehdessä oli Jouko Pihlaisen artikkeli Asunnan parantavasta kivestä, joka on toista sataa vuotta sitten ollut tärkeä paikka luontaislääkinnässä. Sen vedellä on muun muassa parannettu syyliä, sille on myös uhrattu rahaa toiveiden toteuttamiseksi. Kivelle on aikoinaan johtanut polku, joka on nyttemmin paikoitellen vaikeasti havaittavissa. Siksi luonnonnonystävät Jouko sekä Sami Nousiainen kävivät merkitsemässä reitin nauhoilla.

Minäkin sain isännän innostumaan ja lähdimme retkelle tuota erikoista kiveä katsomaan. Se on donitsin muotoinen, halkaisijaltaan 330 senttiä. Keskellä oleva kuoppa on 15 senttiä syvä ja 110 senttiä leveä ja siinä on aina vettä. Ympärillä oleva tiheä kuusikko suojaa veden haihtumiselta. Merkitty polku alkaa Ratamäentieltä vasemmalle.

Välillä kulku oli helppoa, välillä hiukan haastavaa ojien ja risukasojen vuoksi. Hirvikärpäset parveilivat sankoin joukoin, eli retken toteutumishetkeä olisi voinut paremmin harkita. Mutta olihan vaikuttava paikka! Kyllä kannatti lähteä.

Jos paikkakuntalaisena innostut käymään siellä, tarkempi ohje on tässä: Aja Keuruulta kohti Jyvskylää valtatie 23 ohi Asunnan. Käänny oikealle Kokkomäkeen ja siitä oikealle Ratamäentielle. Parkkipaikka on juuri ennen radan ylitystä. Ensimmäinen punainen nauha näkyy Ratamäentien vasemmalla puolella olevassa metsikössä, polku erottuu tässä aika mukavasti. Matkaa kivelle kertyy noin 400 metriä ja se on merkitty terveyskivenä myös joihinkin karttoihin.

Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s