Punajuuret kasvoivat hyvin. Tänään keräsin pienet pois, isot saavat jäädä vielä odottamaan kellarin viilenemistä. Päätin säilöä tämän pienten sadon etikkapunajuuriksi kuten aiemminikin.
Etikkapunajuuret
- 5 kg punajuuria
- 1 l vettä
- ½ l etikkaa
- 1 kg sokeria
- noin 10 kokonaista neilikkaa
Keitä punajuuret kypsiksi, veteen voi laittaa hiukan suolaa. Jäähdytä kylmässä vedessä ja luiskauta kuoret pois. Pilko tai viipaloi tai jätä kokonaisiksi. Punajuurien kypsymisen aikana voit mitata mausteliemen, kiehauta se ja lisää kypsät, kuoritut punajuuret vielä kymmeneksi minuutiksi kypsymään ja maustumaan. Koska minulla oli vain kilo pieniä punajuuria, tein liemestäkin vain osan:
- 1 kg punajuuria
- 3 dl vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 300 g sokeria
- 4 neilikkaa
Se riitti juuri sopivasti Tupperwaren herkkuhissiin!
Sokerin määrää voi vähentää, mutta tämä vanhan ohjeen mukainen on meillä maistunut kaikille oikein hyvin.