Kevättä

Kovin hitaasti etenee kevään tulo. Lähdimme isännän kanssa katsastamaan viimevuotiset korvasienipaikat, mutta tiellähän oli vielä lunta! Tuosta on joku ajanut korkeammalla maavaralla ja nelivedolla varustetulla autolla.

Meidän matkamme jatkui kävellen ja olihan niitä pieniä alkuja jo ilmestynyt.

Nyt on isännän hankaluutena ollut kivulias vyöruusu, ei ole mukavaa lainkaan. Toivottavasti tuo hermosärky ei kuitenkaan jää ikuisesti vaivaamaan. Laitoimme kuitenekin rantasaunalle paikoilleen vesipumpun

ja samalla tuli kevään ensimmäinen souturetkikin tehtyä – imuputki oli vedettävä rannalta syvemmälle.

Katselen surullisena viime talven jänistuhoja. Tästäkin omenapuusta, jossa oli korkea verkko,

on kuorittu yli puolentoista metrin korkeudelta. Mietin vaan, että miten me saimme aikoinaan lähes kymmenen omenapuuta kasvamaan samoilla suojaverkoilla? Jäniksiä täytyy nyt olla paljon enemmän.

Joriinitkin ovat jo paikoillaan, kolminkertaisen harson alla.

Pienensimme jo viime kesänä reilusti kukkapenkkejä. Vuorenkilvet kasvavat nyt rinteessä, missä ennen oli pitkin kesää kukkivia perennoja ja keijuangervoja.

Tämä pitkä kukka-alue on enää jäljellä. Sinnekin on alkanut levitä viholliseksi kokemani maahumala, joten neljä hanhikkia saivat lähdön, taitaa lopuille kahdellekin niin käydä jos isännän kipu vain hellittää lapion käyttöön. Itse en vahvoja juurakoita pysty esiin kaivamaan.

Onnenpensas ilahduttaa kukillaan!

Kasvimaa on kokenut muutoksia: Laatikkoviljelyä, harson alla kolme riviä varhaisperunaa ja mansikkakankaan alla yksi uusi mansikkarivi.

Muu osa mansikkakankaasta toivottavasti tukahduttaa rikkakasvit alueelta, joka tulee käyttöön vuoden kuluttua.

Kunhan vaan myyrät antaisivat kaiken olla rauhassa. Kun poistimme laattoja entisen mansikkamaan alareunasta, alta paljastui isoja käytäviä. Minä jo ihmettelinkin, mihin osa läheisistä idän unikoista on kadonnut! Kunpa vieressä kasvava kirsikka olisi kuitenkin säästynyt.

Päivä kerrallaan siis meilläkin edetään kohti kesää, odotellaan käen ensimmäistä kukuntaa (onnen vuodet?) ja lämpimänpiä säitä.

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s