Lumikaaos

Joimme kuivalla, keväisellä terassilla kerran jo päiväkahvitkin, mutta pari päivää sitten tuli oikein kunnon lumimyräkkä. Tämä kaikki oli ilmestynyt yhden yön aikana:

Meidän talomme on peltoaukealla ja tuulen aiheuttamat kinokset vielä lisäävät ongelmia. Ikkunan takareunalla ei koskaan ole ollut tällaista lumiraitaa

ja risuaidasta, joka jo oli näkyvissäkin, erottuvat vain pystytapit. Tuolla takana häämöttää rautainen, valkoinen tuoli, jonka selkänojasta näkyy puolikas. On siellä varmaan lähemmäs metri lunta!

Peipposet tulivat 1.4, nyt niilläkin on vilu ja nälkä. Isäntä rämpii lisäämään korkeaan ruokinta-automaattiin ainakin kerran päivässä auringonkukansiemeniä,

sillä peippojen lisäksi punatulkut, viherpeipot, vihervarpuset, erilaiset tiaiset, pikkuvarpuset, mustarastaat ja keltasirkut tyhjentävät sen hetkessä. Tämä koivupöllin päällä oleva kaura-talo on miltei hautautunut lumikinokseen.

Etupihan pääoven polku oli aivan tasaisena, oli vaikeaa tietää missä se kulki ja mistä kaivaa sitä esille. Vanhan talon pihassa, vaikka se olikin aurattu pari tuntia aiemmin, isäntä jumittui autolla niin, että piti kääntyä takaisin eikä sekään meinannut onnistua.

Nyt sääennusteet kuitenkin lupaavat plussakelejä ja vesisadettakin, jospa kuitenkin päästään normaaliin kevätaikaan pikkuhiljaa. Sitten kun tämä ”lumimakkara” terassin kaiteella on lopullisesti pudonnut!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s