Vanhan talon putkiremontti, osa 9

Kun vuoden alussa aloimme vanhan talon vesivaurioisen vessan remontin, oletimme sen kestävän korkeintaan kolme viikkoa. Ei siihen enempää olisi kulunutkaan, mutta viemäriputkien huonokuntoisuus johti ensin yhteen ja sitten toiseen ja lopulta suureen putkiremonttiin. Pieni vessa jäi vähän unholaan isompien asioiden alle, mutta aina välillä senkin kunnostusta jatkettiin. Nyt se on kuitenkin jo valmis, ollut jo hetken aikaa, en vaan ole muistanut tänne siitä kirjoitella. Alakerrassa on putki- ja sähkömiehelle vielä hiukan työtä, mutta eiköhän piakkoin ole aikaa aloitella muita kevätpuuhia. Tähän laitan kuitenkin postauksen aloituksesta nykyhetkeen:

Alussa oli kaksi pientä huonetta. Toiseen käynti keittiöstä,

täällä oli vain allas.

Vessaan oli kapea ovi eteisestä, pieni kulma-allas laitettiin paikoilleen vanhempieni ollessa jo hyvin iäkkäitä. Ennen siis käytiin pesemässä kädet siellä toisessa huoneessa. Ihmettelen, miten vessa kuvassa on noin tilavan näköinen, oikeasti se oli tosi ahdas. Kameran laajakuva huijaa!

Lattiat olivat puuta, päällä muovimatto. Siksi vesivuoto teki tuhojaan.

Nyt huoneiden väliseinä purettiin

ja siitä saaduilla paneeleilla (sama tummuus) korjattiin oviaukko keittiöön. Väliin laitoin terveisiksi timpreiden sekä muiden nimiä ja sen päivän Keskisuomalaisen, jossa oli juttua koronasta Ei ollut vielä silloin sotauutisia.

Katon rajaan tehtiin uudet pienet ikkunat lisävaloa tuomaan.

Tykkään!

Koska vessan ovi oli kapea, oviaukkoa suurennettiin ja tilalle vaihdettiin ullakolla ollut samanlainen, mutta leveämpi ovi.

Nyt sisään mahtuu vaikka rollaattorin kanssa. (Eteisen lattialla on vielä kovalevyt suojana.)

Oveen ei käynyt tavanomainen vessalukko, mutta vanha kunnon haka on oikein hyvä!

Entinen peilikaappi uudella Led-putkella, pieni yläkaappi Ikeasta

sekä K-raudan tarjouksesta ostettu edullinen allaskaappi ja ihanat valot katossa. Bide-suihku on piilossa alakaapin sivussa, johon sille jäi juuri sopivasti tilaa. Vaikka huoneessa on sähköinen lattialämmitys, pieni pyyheliinapatteri oli oikeastaan pakko hommata, sillä entisen, seinässä olleen vesikiertoisen lämpöpatterin putket oli joka tapauksessa jätettävä paikoilleen kaapin sivuun. Nyt lattian kautta ei varmaankaan paljoa lämmitystä tarvita, kun tuolla kiemurassa kiertää lämmin vesi ja eristeitä on seinien ja lattian lisäksi myös katossa, missä niitä ei ennen ollut lainkaan. Kahdesta pienestä kopperosta tuli yhdessä tilava ja siisti vessa. Ja ennen kaikkea se tärkein: Viemäri toimii jatkossa ja vesivuotojen todennäköisyys on minimoitu.

Edelliset postaukset vessaremontista löydät näistä linkeistä: Klik, klik.

Advertisement
Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s