Putkiremontti jatkuu, 6

Kuudes remonttiviikko kului kaikenlaisessa sekalaisessa työssä vanhan talon ylä- ja kellarikerroksessa. Saunatilojen alaseinien piikkausta riitti edelleen, sillä betonivalun sisään oli 60 vuotta sitten piilotettu eristeeksi puuperäistä levyä, joka vesivaurion myötä oli kostunut ja aiheutti alakerran epämäräisen hajun. Kun betoniverkko oli asetettu paikoilleen, putkimies tuli kiinnittämään lattialämmityksen vesiputket.

Välillä Jukka teki hommia alkuperäisessä remonttikohteessa, yläkerran vessassa, joka näyttääkin jo oikein kivalta. Kattoon upotetut ledit ovat ihanat! Vanha peilikaappi on paikoillaan mutta kalustus on muuten vielä ”vaiheessa”. Ei ole kiirettä, kunhan pohditaan ja mitataan!

Tilahan oli 60 vuotta sitten erotettu suuresta tuvasta ja siihen oli kaksi ovea. Toinen keittiöstä, toinen eteisestä. Väliseinän purkamisen jälkeen tarvetta oli vain toiselle ovelle, toinen paneloitiin sisäseinistä irrotetuilla vanhoilla paneeleilla värierojen tasoittamiseksi. Katon rajaan lisättiin kaksi kapeaa ikkunaa lisävaloa tuomaan

ja halusin, että tuvan puolelle ylös tulisi pieni ikkunalauta, jolla voisi jatkossa säillyttää vaikka mitä ihanaa. Ensimmäiseksi sinne asetettiin anopilta kauan sitten saadut kahvimylly ja kuparipannu:

Lattioiden valamisen suhteen olimme päätyneet pikamassaan, sillä valmisbetonin tuonti betoniautolla olisi pakkasessa haastavaa ja kuivumisaikakin pitkä. K-Raudan auto toi kaksi lavallista säkkejä, mutta ensin kauppias ystävällisesti pudotti nosturilla halkoluukusta alakertaan Jukan betonimyllyn:

Sitten jauhesäkit,

jotka mahtuivat luukusta juuri ja juuri, niin kuin oli mitattukin. Helpotti kummasti töitä!

Perjantaina sitten oli se suuri päivä, kun kellaritiloihin valettaisiin uusi lattia. Jukka hoiti myllytyksen, Sara ja Jani vuotottelivat ämpärien kantamisessa

ja massan levityksessä.

Viimeisenä tasoitettiin portaikon alapäässä oleva eteinen ja lopuksi heidän itsensäkin oli tultava pois halkoluukun kautta. Seitsemältä aloitettiin ja 143 säkkiä oli myllytetty ja tasoitettu päiväkahviaikaan mennessä. Olipa ripeää porukkaa!

Nyt rauhoitutaan viikonlopuksi, ensi viikolla on edessä seinien oikaisua ja vesieristystä, putkimieskin tulee asentamaan yläkerran vessaan hanoja ja vessanpöntön. Kiva saada sekin viikkojen jälkeen toimimaan! Mutta toiveina on, että ehtisimme vähän hiihtämäänkin, sillä lunta riittää ja riittää. Jos vain latuja löytyy!

Advertisement
Kategoria(t): Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s