Syksyllä – ja keväälläkin – keräsimme sieniä aivan valtavasti. Niitä on nyt käytetty ahkerasti ja suppiskeiton, pekoni-sienipaistoksen, korvasienimuhennoksen, sienisalaatin, sienipizzan ja tattimuhennoksella päällystettyjen lämpimien leipien lisäksi yksi suosikki on sienirisotto. Olen tehnyt sitä pakastetuista rouskuista seuraavalla ohjeella:
Sienirisotto
- pakastettuja rouskuja tai muita sieniä
- iso sipuli
- voita ruskistamiseen ja riisien kuullottamiseen
- 3-4 dl risottoriisiä
- reilu litra vettä
- 1-1½ kanaliemikuutiota
- parmesaanraastetta
Ruskista korkeareunaisessa kasarissa pilkottu sipuli ja sienisilppu. Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot. Siirrä sienet toiseen astiaan odottamaan ja kuullota hetki riisejä voissa, kaada sitten sekaan sipuli-sienisilppu. Lisää pikkuhiljaa, sekoitellen, kuumaa kanalientä, anna edellisen imeytyä ennen kuin kaadat uutta. Hauduta noin 20 minuuttia ja tarkista maku. Risoton kuuluu olla kosteaa, joten jos joutuu odottamaan ruokailijoita, lientä kannattaa tehdä hiukan ylimääräistäkin ja lisätä juuri ennen tarjoilua. Pinnalle voi raastaa parmesaania, meillä sitä ei viime kerralla ollut mutta hyvin maistui aroniahyytelön kanssa remonttiväelle!!