Tortillavuoka

Syksyllä minulle jäi nuorison kanssa vietetystä tortillaillasta yksi vajaa paketti käyttämättä. Laitoin sen muovipussissa pakkaseen ja sitten huomasinkin netissä ohjeita tortillavuuasta. Sattuipas sopivasti! Kokeilu oli lupaava ja nyt valmistin jälleen sitä remonttimiehille. Varsin yksinkertaista:

Tortillavuoka

  • paketillinen tortillalevyä (itselläni oli 6)
  • 400 g jauhelihaa (nyhtökauraa?)
  • iso sipuli
  • pari valkosipulinkynttä
  • ruskistamiseen voita tai vastaavaa
  • suolaa, pippuria, lihaliemikuutio
  • tölkki tomaattimurskaa
  • pari desiä vettä tarvittaessa
  • 2 dl ruokakermaa
  • pinnalle reilusti juustoraastetta

Ruskista jauheliha pilkottujen sipulien kanssa. Mausta, lisää liemikuutio ja tomaattimurska ja jätä hautumaan joksikin aikaa. Lisää lopuksi kerma.

Levitä kastiketta voidellun vuuan pohjalle, sen jälkeen tortillalevy. Jatka näin vuorotellen, päällimmäiseksi kastiketta ja reilusti juustoraastetta, jota voit ripotella myös väleihin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tämä on tosi nopea, maukas, lasagnen tyyppinen ruoka. Mausteita kannattaa muunnella, mielihalujen mukaan, esimerkiksi yrttinen tomaattimurska käy hyvin. On helppo tehdä myös gluteenittomana, kun käyttää gluteenittomia tortillalevyjä. Kannattaa kokeilla!

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s