Talven ihmemaassa

Joulun jälkeen olemme isännän kanssa rauhoittuneet aika lailla kotiin ja vapaaehtoiseen karanteeniin, sillä jouluaikaan molempien lasten perheet olivat osan aikaa meillä. Kaikki ovat onneksi edelleen terveinä, mutta silti olemme vältelleet muita jo senkin vuoksi, että ensi viikolla itselläni on tärkeä silmälääkärijuttu Jyväskylässä. Toivotaan, että reissu onnistuu kaikin puolin hyvin.

Nyt olemme käyneet hiihtämässä lähiladulla oikeastaan joka päivä.

Välillä sivakoimme vain yhden 2 km kiepin, välillä kierrämme sen useampaan kertaan. Riippuu siitä, kuinka kylmää on ja siitä, onko latu ajettu lumisateen jälkeen ja luistavatko sukset hyvin. Mutta metsässä liikkuminen pitkästä aikaa, syksyn sieniretkien jälkeen, on kyllä ihanaa!

Loppiaisena aurinkokin kurkisteli pilvien lomasta

ja paikoitellen puiden takaa pilkotti kaistale sinistä kevättaivasta.

Voi ihanuus,

oma varjo ladulla, vihdoin!

Koska pakkasta oli yli kymmenen astetta, suksisauvat kirskuivat lumessa. Kuuntelin aluksi ihmeissäni: Ihan niin kuin olisin kuullut jostain – hyvin kaukaa – vaimeita kurkien ääniä, siltä se tosiaan kuulosti. Siis se sauvojen kirskuminen. Vai johtuiko kaikki auringonsäteistä, jotka pisitvät mielen sekaisin? Joko haluaisin kuulla kurkien saapuvan?

Sään vaihtelu koristelee myös rakennuksia: Museotalo on NIIN kaunis!

Rakennuksen ikkunoilla on led-kynttilöitä, mutta vahva jää laseissa estää niiden näkymistä ulos.

Nyt hiihdellään kevään valoa kohti ja se on todella voimaannuttavaa. Koronan pelosta huolmatta, tai juuri siksi. Joulu on siivottu pois, joulukuusikin riisuttu tänne 70-luvulta peräisin olevaan muistojen pahvilaatikkoon. Tuona päivänä pakkasta oli vain kaksi astetta, vuonna 2017 näkyy olleen peräti 26!

Kireä pakkaspäivä oli juuri oikea ruisleivän leipomista varten. Nyt oli aikaa,

sillä ensi viikolla meillä alkaa jälleen remontti, tällä kertaa vanhan puolen kylppärissä. Siinä menee jokunen viikko, jonka jälkeen aurinko onkin paljon korkeammalla ja päivä pidentynyt huimasti. Mutta nyt nautitaan näistä lumikuningattaren talvimaisemista, sydämen kyllyydestä.

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s