Joulun rauhaa

Vuoden pimeimpänä päivänä seurasimme ikkunasta, kuinka tuuheahäntäinen kettu kierteli lähipellolla. Se teki korkeita loikkia etsien myyrien koloista syötävää. Pakkanen paukkui ja matalalta paistavan auringon säteet saivat kiiltävän turkin loistamaan. Upea näky!

Tuon päivän illalla lähdimme isännän kanssa kirkkoon jokavuotiseen ”Hyvä Tuomas joulun tuopi” -konserttiin. Kun koti on laitettu jo joulukuntoon,

on ihanaa rauhoittaa mielikin joulun tuntuun. Yleensä olemme saaneet kuulla Ami Varjotietä niin kuin nytkin, mutta myös kanttori Heikki Koljonen ja keuruulainen Serena-kuoro ovat tuossa illassa olleet tuttuja näkyjä. Tällä kertaa mukana oli kansainvälisyyttä, sillä mieliä ihastutti ja lämmitti myös upeaääninen sopraano, meksikolais-amerikkalainen Beatriz Macias.

Häntä kuunnellessa tuntui siltä. kuin olisimme olleet oopperassa! Paikalllislehti kirjoitti tapahtumasta näin:

Muun muassa useiden eurooppalaisten ja amerikkalaisten sinfonia- ja kamariorkestereiden kanssa eri puolilla maailmaa esiintynyt Macias ja Keuruun Serena ovat alkaneet pikkuhiljaa valmistella ensi syksyksi ohjelmaa yhteiselle konserttikiertueelle. Keuruun kirkossa Macias laulaa Santeri Siimeksen Serenalle juuri tätä joulua varten säveltämän tilausteoksen solistina. Ensi-iltansa konsertissa saa myös vanha suomalainen joululauluklassikko Varpunen jouluaamuna – espanjankielisenä ja Heikki Koljosen kuorolle sekä sopraanosolistille sovittamana.

Kun konsertin päätyttyä kuulijat nousivat seisomaan taputtaessaan, varmasti jokainen tunsi, että oli ollut upea ilta. Odotan jo mielenkiinnolla tuota tulevaa konserttikiertuetta.

Nyt on oikea aika rauhoittua joulua viettämään. Niin tekee tämä puutarhamummokin isännän kanssa.

Hyvää, rauhallista, turvallista ja muistojen kultaamaa joulua kaikille lukijoille!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s