Jouluajan valmisteluja

Nyt, kun meillä on tulossa hiljainen joulu, olen valmistanut jouluruokia – sekä pakkaseen että heti syötäväksi – pitkin joulukuuta. Kaikesta on voinut nauttia perin pohjin, kun herkkuja saadaan isännän kanssa pikkuhiljaa! Haudutettu punakaali on yleensä ollut lisäke joulupöydässä, nyt se oli meillä ihan pääruokana. Perunalaatikot tein naapurilta saaduista Rosamundeista, tuli oikein hyvää. Kiitos! Silliä meillä on silloin tällöin pitkin vuotta, nytkin on taas uusi purkillinen Aira-mummon ohjeella valmistettua. NIIN hyvää!

Monet kirjoittavat tai puhuvat joulusinapin teosta, meillä sitäkin on jatkuvasti jääkaapissa. Sinappi tulee ihan parasta tästä kilon pussista ja kun se on tosiaan kilon painoinen, jauhoa riittä reilusti jopa pariksi vuodeksi. Toki nyt jouluksi on tehty taas uudet satsit, kinkun kanssa sitä menee enemmän kuin muulloin.

Riisipuuroa ja karpalosoppaa on syöty usein, sillä marjoja riittää. Pakkasessa on paistamattomia joululaatikoita odottamassa vuodenvaihdetta, jolloin talo ehkä taas täyttyy lasten perheistä. Sitä varten tein pakasteeseen myös perinteisen Sacherkakun, jonka helpon ohjeen kerroin teillekin jo kauan sitten täällä, klik.

Lunta ei ole paljoa, mutta sen verran kuitenkin, että vaikka tiedän, että tuolla kuusien alla on piilossa suppilovahveroita, ne ovat saavuttamattomissa.

Vanhan Keuruun alueella oli taas perinteinen joulutori, josta löysimme kotimaisia omenoita sekä kauralyhteen.

Ompot oli mukava laittaa tähän kauniiseen kirpputorilöytöön:

Vietimme muiden eläkeläisten kanssa yhteistä pikkujoulua Virroilla. Sekin toi jälleen mukavaa jouluista tunnelmaa kaikkien mieliin: Kun ikää karttuu, edessä olevat joulut vähenevät. Nautitaan niistä jouluasioista, jotka meille vielä iloksemme annetaan.

Jouluradio ja kynttilät ovat mukana arkipäivissä, mutta kävimme myös yhdessä ”Kauneimmat joululaulut”-tilaisuudessa, tällä kertaa Jukojärven kylätalolla. Ihana joulutunnelma sielläkin, kiitos siitä ja kahvitarjoilusta järjestäjille.

Tuota joululauluiltaa ilahdutti pikkuinen koira, joka yhdellä perheellä oli mukanaan. Kun se tepsutteli vuorotellen kunkin laulajan luo rapsuteltavaksi, meihin kaikkiin tarttui ilo, jonka toimme mukana kotiin saakka.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s