Lämmin lisäke suppilovahveroista

Vielä viikonloppuna lähdin keräämään suppiksia, varmaankin nyt viimeisen kerran tänä vuonna.

Lumi peittää ne todennäköisesti pikapuoliin ja minäkin, sienihamstraukseen retkahtanut, saan talvirauhan. Mutta nyt, kun pakasteessa ja kuivattuna on valtava määrä sieniä, niitä on myös käytettävä. Juhlimme viikonloppuna nuorison ja pikkuväen kanssa pienimmän piian ja pikkurengin synttäreitä,

lounaalla oli lisäkkeenä toisena päivänä ihanaa korvasienikastiketta ja toisena sienimössöä, josta on tullut tämän syksyn aikana ihan suosikki:

Lisäke suppilovahveroista

  • omassa liemessään haudutettuja ja pakastettuja suppilovahveroita
  • paketti amerikanpekonia
  • sipuli
  • 1 – 2 rkl ruohosipulituorejuustoa
  • suolaa, jos tarvitaan

Purista pakastetuista suppilovahveroista nestse, itse ennsin huuhtaisen sienet kun meillä tykätään miedommista mauista. Laita pieniksi paloiksi leikattu pekoni kylmään pannuun ja kuumenna pikkuhiljaa, että rasva irtoaa. Lisää sipulisilppu ja saksilla esim. juomalasissa pilkotut suppikset, sekoita ja hauduttele, kunnes sipuli on pehmeää ja saanut ehkä hiukan väriäkin. Minulle jäi kerran osa ruohosipulituorejuustosta jääkaappiin käyttöä odottamaan ja lisäsin sen silloin sulamaan kuumaan seokseen. Tulipas hyvää! Eli tuon eka kerran jälkeen olen ihan varta vasten ostanut tuorejuustoa sienimössöön makua antamaan. Varmaan joku muukin kuin ruohosipulijuusto tähän sopii.

Jos kaikki ei kulu lounaalla, lisäkettä voi toki lämmittää tai sitten levittää vaikka ruisleivän päälle juustoraasteen kanssa. Uunissa kuorrutetut leivät – taas ihana herkku!

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s