Navetan vintti-ikkuna

Aiemmin kerroin, kuinka lähes 100-vuotias navettarakennus sai Jukka-timpurin toimesta takaisin entiset kattoikkunansa, jotka oli jo toistakymmentä vuotta sitten pitänyt vuoto-ongelmien takia poistaa. Paitsi vintin valoisuutta, ne lisäsivät ulkonäköä kummasti: Sain takaisin lapsuuteni maiseman navettapihalle.

Huoltotyöt kuitenkin jatkuivat ja kun esikoinen maalasi kesällä navetan seiniä, hän totesi vintin ikkunanpuitteet hyvin huonokuntoisiksi. Hyvä, että lasit olivat edes pysyneet paikoillaan!

Korjaus jäi kuitenkin odottamaan syksyä ja Marko-timpuria, jonka kanssa oli sovittu takaseinän ulkovuoriremontista jo aiemmin. Mutta katollakin oli korjaamista ja uusimista: Räystäslaudat olivat aivan lahot eikä tuo valkoinen värikään ollut mieleinen. Koska Marko on myös peltimies, hän teki ja asensi lautojen tilalle punaiset räystäspellit, jotka jatkossa ovat nyt varmasti huoltovapaat.

Samalla kunnostettiin muutakin rempallaan ollutta ja koska juuri sopiva kattopellin pala oli varastossa, vellikello sai kevyemmän ja myös huoltovapaan katon.

Ulkonäöllisesti suurin muutos oli kuitenkin se vintin ikkuna. Irrotuksen jälkeen

todettiin, että aika vaikea pokia on kunnostaa, ellei sitten radikaalisti käännä sisäpuolta ulkopuoleksi. Ja näin sitten tehtiinkin. Lahot kittilistat uusittiin ja maalattiin, tämä kaikki tulisi jatkossa olemaan sisäpuolta. Ulkopuolelle tuleva entinen sisäpuoli maalattiin ja lasit tiivistettiin ympäriinsä. Sää oli maalin kuivumiseen liian kylmää, joten keittiö muuttui verstaaksi pariksi päiväksi.

Sitten tuli mieleen, että kun vanhaan kotitaloonkin tehtiin kauniit ikkunalaudat,

niin jospa tämäkin, hyvin tielle näkyvä ikkuna, saisi samaa ilmettä! Marko piirsi ja isäntä sahasi ja maalasi. Ennen

ja nyt:

Autotallin oven ehdin maalata jo elokuun lopussa, nyt olisikin ollut jo liian kylmää. Voi että tykkään! Vielä jäi puuttumaan valkoinen pelti ikkunan alta, mutta mielessä pyörii jouluaika: Mitähän kivaa keksisi tuonne ylös! Jouluvaloja? Kuusi? Vai tonttu ja olkipukki? Kyllä kai tuollakin vintillä talosta huolehtiva tonttu voisi asustaa, vaikka eläimet ovatkin jo lähteneet?

Advertisement
Kategoria(t): Navetan remontti Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s