Puolukkaa ja sieniä,

niitä riittää tänä syksynä. Ei tiedä, mihin jalkansa asettaisi, niin täynnä mättäät ovat puolukoita.

Olemme keränneet monen monta ämpärillistä, nuorisollekin.

Tässä mukana on vahvistuksena isännän sisko, joka vuosikymmenien jälkeen pääsi pitkästä aikaa puolukkametsään.

Tuolla reissulla bongasimme myös metson, joka tepasteli mökkitiellä.

Karpalotkin alkavat jo kypsyä

ja sieniä riittää ja riittää. Tatteja on jo tarpeeksi, niitä en enää halua kerätä, mutta ensiluokkaisia karva- ja haaparouskuja on metsissä yllin kyllin. Vuosi sitten sieniä ei löytynyt juuri ollenkaan, nyt vaikka kuinka päätämme, että emme kerää enää paljoa, niin joka reissulta on pari ämpärillistä perattavaa.

Olen suolannut osan, tatit on kypsytetty pannulla omassa liemessään ja pakastettu, rouskujakin olen pakastanut. Mutta sitten tämän hetken hitti: En ole ikinä ennen tehnyt sienisalaattia juuri keitetyistä haapa- ja karvarouskuista ja voi miten hyvää se on! Sienet pilkotaan sipulin kanssa, sopivasti suolaa sekä vatkattua kermaa ja pari tippaa etikkaa. Nam nam… leivän päälläkin se on ihanaa. Ja juuri tuon herkullisen sienisalaatin vuoksi olemmekin antaneet itsellemme luvan lähteä muutaman kerran viikossa pienelle sieniretkelle, vaikka muuten on kerättykin jo ihan tarpeeksi, liikaakin. Mutta jääkaapissa pitää olla koko ajan sienisalaattia siihen saakka, kuinnes pakkaset tekevät lopun herkuttelustamme.

Eilen, juuri ennen auringon laskua, lähdin vielä etsimään kehnäsieniä, joihin tutustuin vasta muutama vuosi sitten. Tiedän kehnäsienipaikan, jossa nämä hiukan myöhemmin ilmestyvät, helmiäisenhohtoiset sienet kasvavat ja olihan niitä jo miltei ämpärillinen. Kolmen tähden sieniä nämäkin!

Metsässä liikkuminen on yksinkertaisesti upeaa. Jo vuosi sitten kirjoitin tännekin, klik, kuinka mahtavaa on kuulla lehtien putoavan metsäpolulle. Yllätyin aika lailla, kun Keuruun uusi kaupunginjohtaja ajattelee juuri samalla tavalla!

Lopuksi viimekertaisen puolukkaretken kaunein näkymä. Tämä on luonnon taidetta, jos mikä!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s