Navetan takana

on ollut aikamoinen heinäpusikko: Pujoa, nokkosta, horsmaa, vadelmaa ja takiaista. Joskus isäntä niittää sen, mutta yleensä vasta talven lumet painavat kasvuston maahan.

Nyt kun olemme kunnostaneet rakennusta ja kauniit kattoikkunatkin ovat takaisin entisillä paikoillaan,

piti jo vihdoin alkaa miettiä takaseinää. Ensimmäinen työ oli raivata alue puskista, jotka olivat liki kaksimetrisiä

ja voi miten kamala seinä sieltä takaa paljastui!

No olihan sen huono kunto tiedossa, mutta silti oli järkytys herätä todellisuuteen. Tilanne johtuu siitä, että katolla ei ole ikuisuuksiin ollut räystäskouruja, jotka asennettiin vasta joitakin vuosia sitten. Valuvat sadevedet ovat pilanneet seinän ja tiivis kasvusto on pitänyt huolen lopusta tuhosta.

Mutta meillä on onneksi edelleen varastossa tuulen kaatamista puista sahautettua lautaa, jolla korjataan syksymmällä tämäkin seinusta. Sitä ennen piti varmistaa, että jatkossa seinän viereen ei enää kasva vatukoita. Esikoinen otti esiin traktorinsa, jonka etukuormaajalla maa kuoriutui näppärästi juurakoista.

Kun aivan seinän vierestäkin oli nokkoset poistettu lapiolla, seinustalle levitettiin suikale rakennusmuovia ja sen päälle mursketta

joka tasoitettiin haravalla.

Lopputarkastus piti tetenkin myös suorittaa: Hyvä tuli, kiitos!

Maaliruiskulla esikoinen hoiteli hyväkuntoiset alueet, mutta lahojen paikkojen uusiminen ja maalaaminen jäivät vielä syksymmälle.

Viikon alussa oli nimittäin aika halata ja kiitoksien sekä onnentoivotusten kera hyvästellä ahkera auttaja kahdeksi vuodeksi uuteen työhaasteeseen Kemin biotuotetehtaalle. ”Eväsreppuun” pakattiin äidin tuoretta leipää ja munia sekä paljon lämpimiä ajatuksia. Hyvää matkaa!

On meillä vuosien varrella toki totuttu siihen, että nuorten työt ja matkat saattavat olla eri puolilla maapalloakin, mutta kun meille vanhoille karttuu ikää ja terveysongelmia, tuntuu joskus pelottavalta se, että ”turvajoukot” ovat kaukana. Kaipa johtuu juuri näistä surumielisistä ajatuksistani se, että korvamatona soi kulkurin iltatähti , vaikka sanoissa ei olekaan mitään yhteyttä nykytilaanteeseen. Hyvää vointia teille ja meille kaikille!

Advertisement
Kategoria(t): Navetan remontti, Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s