Pikkuväen aarteenetsintä

Olen silloin tällöin järjestänyt pikkuväelle kuvasuunnistusta. Siinä mummolan pihapiiristä, eri puolilta, on otettu kuvia, jotka olen tulostanut ja laminoinut. Niitä on sitten piilotettu siten, että jos ensimmäisessä kuvassa on vaikkapa kesäkeittiö, niin juostaan sinne ja etsitään sieltä seuraava kuva. Sitten taas siihen kohteeseen ja niin edelleen, kunnes viimeisessä on kartta, josta aarre löytyy. Kerran piilotin sen muovipussiin suljettuna hiekkaleikkipaikan hiekkaan, kerran se oli leikkimökin hellan uunissa. No, tuo leikki on ollut tosi kivaa, mutta kun tänä kesänä kaikille hommattiin pienet radiopuhelimet, aarteen etsintä sai uudet ulottuvuudet.

Pikkurengillä oli oma kännykkä sekä radiopuhelin, pikkupiioilla vain radiopuhelimet. Istuin tyttären kanssa ”komentokeskuksessa” ja tytär otti yhteyden mahdollisimman virallisesti, esimerkiksi näin:

Kuuluuko, kuuluuko?

Kyllä kuuluu.

Tehtävä yksi: Siirtykää tähän kohteeseen. (Kännykkään tulee Whatsapp-viestinä kuva, joita olen ottanut etukäteen)

Lapset juoksevat kuvan mukaiseen kohteeseen, esimerkiksi leikkimökille. Sieltä sitten radiopuhelimella viesti komentokeskukseen:

Olemme kohteessa (leikkimökki)

Tehtävä: Juoskaa kolme kertaa leikkimökin ympäri ja ilmoittakaa, kun olette valmiit. Saatte sitten uuden kohteen kuvan kännykkään.

Selvä.

Näin leikki eteni, kymmenen kohteen verran. Vanhan puolen luona he laskivat talon ikkunat, trampoliinilla hyppivät. Kerran piti kerätä päivänkakkaroita ja lähettää kuva mummin kännykkään. Joskus piti veikata kolmesta vaihtoehdosta, mikä kasvi oli kyseessä ja niin edelleen, kaikenmoisia tehtäviä.

Kaikki olivat innoissaan radiopuhelimista ja viestittelivät minkä ehtivät, päällekkäinkin.

Viimeisen kohteen jälkeen tuli kolmiosainen vihje siitä, mistä aarre löytyy ja jo toisesta he arvasivat, että postilaatikkohan se oli. Pian mutusteltiin iloisina pienten irtokarkkipussien herkkuja.

Näin sujui juhannuksena yksi ilta rattoisasti. Ehkä tästä voisi löytyä ideaa teidänkin pihaleikkeihinne? Vaikka vain kuvasuunnistuksen muodossa.

Advertisement
Kategoria(t): Pikkuväen kanssa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s